Yeraltı kaynakları bakımından zengin iller arasında yer alan Çanakkale, özellikle Ayvacık İlçesinde bulunan  termal suları tarımda değerlendirmek  amacı ile  kurulacak  Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Projesi  çalışmaları değerlendirmeye devam ediliyor. OSB’nin kurulacağı ve hatların çekileceği alanları belirlemek ve yapılacak proje hakkında fikir alış verişinde bulunmak amacı ile  Ayvacık Kaymakamı Salih Sak Başkanlığında hem masada hem de sahada bir toplantı gerçekleştirilerek  incelemeler yapıldı.

Toplantıya Kaymakam Salih Sak’ın yanı sıra, Tigem Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bülbül, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Nazan Türkarslan, KTV Şube Müdürü H. İbrahim Büyükgaga, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekinci, Proje Yürütücü Teknik Personellerin katılımı ile  gerçekleştirildi.  Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmelerde fikir alış verişi ve kurumlar arasında yapılacak çalışma ve işbirlikleri değerlendirildikten sonra OSB’nin kurulacağı alan gezilerek incelemeler yapıldı.

Tarımda her geçen gün yükselen Çanakkale’de üretilen ürünler sadece yazın değil, Ayvacık’a kurulacak  Tarıma Dayalı İhtisas (jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi ile  her mevsim ulaşılması sağlanarak tarımda Çanakkale adeta bir üs haline gelecek.

Cuma Deren