Artan fiyatlara rağmen vatandaşlar haftalık alış verişlerini halk pazarından yapmayı tercih ediyor.on günlerde havaların da iyice soğuması ile kışa hazırlanan vatandaşların tercihi Halk Pazarı oldu. Hem kıyafet hem de sebze meyve reyonlarının yer aldığı Cuma Pazarına vatandaşlar  yoğun ilgi gösterdi. Marketlerde devam eden fiyat artışı ve pahalılığa alternatif olarak  Halk Pazarını tercih eden Vatandaşlar, kış aylarına girmeye hazırlandığımız bu günlerde yaşanan hava soğukluğu yüzünden  pazarda aradığı ürünleri bulmakta zorlanırken, artan fiyatlardan da dert yanıyor.  Özellikle  emekli kesiminin tercih ettiği halk pazarında fiyatlar her geçen gün artıyor.

Yazlık Ürünler Gitti Kışlık Ürünler Geldi

Soğuk havaların etkisini göstermesi ile tezgahlardaki ürünler de değişmeye başladı. Yazın bolca yetiştirildiği için tezgahlarda ucuza satılan domates, salatalık,  biber, patlıcan gibi ürünlerde azalma yaşanırken, turp, lahana, marul gibi ürünler tezgahlarda yerini almaya başladı.  Meyve bölümünde ise karpuz, kavun, üzüm gitti yerine elma, armut,  mandalina, portakal gibi ürünler geldi.  Tezgahlarda bolluğun olmaması fiyatlara da yansıyor. Havaların soğuması nedeniyle  yaşanan artışlardan nasibini alan  sofraların ana yemeği fasulye 50 liradan 60 liraya, karnabahar 30 liradan 40 liraya çıktı.  Pazarda biber dolması 20, patlıcan 20, kabak 25, domates 20, salatalık 20 TL’den alıcı buldu. ,  Meyve reyonlarında ise Muz 30, armut 40, elma 25, portakal 30, kivi 40, ıspanak 40 TL’den alıcı buldu. Yeşillikler bölümünde ise  turp 30, marul 20, yeşil biber 50, havuç 15, limon 20TL’den satıldı.  Kışın en çok tüketilen ve tezgahlarda bolca yer alan meyvelerden olan  nar 20, mandalina ise 20 liradan alıcı buldu.

 Tüm Kampanyalara Rağmen Vatandaşlar Kışlık Kıyafetlerini  Cuma Pazarından Aldı

Hem internet üzerinden, hem esnaf hem de AVM’lerin  indirim oyunlarına gelemeyen ve indirimlere rağmen fiyatların yüksek olması dolayısı ile kışlık giyim için de Cuma Pazarını tercih eden vatandaşlar  kıyafet reyonlarında da yoğunluk oluşturdu.  Mont, yelek, pantolon, kazak gibi elbiseleri satın alan vatandaşlar hem rahat hem de bu kış sıcak tutacak ürünleri tercih ettiler.

 

 Burcu Erdal