Sınır Komşumuz olan ülkelerle güçlü bağlar kurmak ve işbirliklerini güçlendirmek amacı ile Çalışmalar gerçekleştiren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, son yıllarda turizm amaçlı çalışmaların yoğunlaştığı Bulgaristan’la daha iyi ilişkiler kurmak amacı ile Bulgaristan Tur Operatörlerini Çanakkale’de ağırladı. Bulgaristan ile güçlendirilmek istenen Turizm çalışmaları ile Tur Operatörlerine destinasyonlar hakkında bilgiler verildi.

Balkan ülkeleri ile ilişkileri güçlendirmek ve Çanakkale ile Balkan ülkeleri arasında işbirliğini güçlendirmek amacı ile Fuarların yanı sıra Balkan Ülkelerinin girişimcilerini Çanakkale’de ağırlayan Çanakkale Ticaret  ve Sanayi Odası, bu kez turizm temsilcilerini ağırladı. Son yıllarda  Balkan Ülkelerinden Türkiye’ye gelen turistlerin en çok uğradığı noktalardan biri olan  Çanakkale’yi Balkan Ülkelerine tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında komşu ülke Bulgaristan’ın Tur Operatörleri Çanakkale’de ağırlandı.

Çanakkale’yi Gezerek Turizm Hakkında Bilgi Aldılar

Çanakkale’nin  Balkan turizminden daha fazla pay alması amacı ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasınca  başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında,   Bulgaristan’ın önde gelen tur operatörlerinden oluşan 15 kişilik  bir grup Çanakkale’de ağırlandı.  15-16 Kasım tarihlerini kapsayan iki günlük programın ilk gününde Tur Operatörleri  Eceabat ve Çanakkale’de gastronomi ve geleneksel seramik mekanları ile Aynalı Çarşı’yı, kordonda Truva Atını ziyaret ettiler. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide Operatörlere Çanakkale  hakkında bilgiler verildi.  Merkezdeki turisti ziyaretlerinin ardından 15 kişilik Tur Operatör grubu Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek turizm sektöründeki üyeler yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiler.

Fuar ve İkili Görüşmeler Sonrası Turist Sayısı Artmıştı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan görüşmeler sonrasında artan turist sayısına dikkat çekerek, tur operatörlerinin Çanakkale’ye yaptığı ziyareti değerlendirdiği açıklamasında  “ Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak,  coğrafi yakınlığımızı, sosyo ekonomik ve ticari ilişkilerimizi bir avantaj olarak kullanarak Bulgaristan pazarını hedeflemiştik. 2022 Haziran ayında ‘Every Season Çanakkale’ mottosu ile Sofya Ticaret Müşavirliğimiz işbirliğinde Sofya’da tur operatörleri ile bir araya gelip Çanakkale’yi anlatmıştık. Bu etkinliğimizden sonra Çanakkale’ye gelen Bulgar turistlerin sayısında ciddi bir artış oldu” dedi.

Sadece Turizm Değil İhracat İşbirliği de Arttırılacak

 Yapılan tanıtımlarla Çanakkale*Bulgaristan hattında sadece turizm değil, ticaretin gelişmesi için de çalıştıklarını dile getiren ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu “Bulgaristan medyası ‘Türkiye'de 2023'te Popüler Olacak Üç Yeni Destinasyon’ başlığıyla yayınladığı haberde Çanakkale’ye yer verdi. Turizm hareketliliği sağlamanın yanı sıra ihracat gibi diğer işbirliklerinin de artırılması için çalışıyoruz. Geçen yıl Bulgaristan’da yaptığımız tanıtım etkinliğini bu defa farklı acentelerin katılımı ile Çanakkale’de Odamızda gerçekleştirdik. 16 Kasım tarihinde de Troya Müzemizi, Antik Kenti ziyaret edecekler. TÜRSAB işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz programın Çanakkale’miz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Turizm Temsilcileri İle Görüşmeler

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim daveti ile Çanakkale’ye gelen Tur Operatörleri, oda yönetimi tarafından düzenlenen ikili görüşmelerde Turizmciler Çanakkale’deki destinasyonları ile ilgili Tur operatörlerine bilgiler vererek oluşacak işbirliği ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

 Cuma Deren