10 Kasım saat 09:05’te Çanakkale’de hayat durdu. Hüzün bir kez daha kalplere dolarken  Türk Milleti atasını bir kez daha saygı ve minnetle andı.

Birinci Dünya savaşının en kanlı muharebelerinden birinin yaşandığı Çanakkale Cephesinde gösterdiği kahramanlık ve Mehmetçiğe verdiği tarihi emirlerle Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı Çanakkale’de tarih sahnesine çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’da işgal altındaki Anadolu’da özgürlük meşalesini alevlendirmişti.  Bir milleti uyandıran ve çetin mücadeleler veren Atatürk, 100 yıllık Cumhuriyeti bizlere miras bıraktı. Ölümünün 85. Yıldönümünde de saygı ile anlıan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yokluğu gönüllerde bir kez daha hüzün yarattı.    

85 Yıllık Özlem Dinmedi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyetine intikalinin üzerinden 85 yıl geçti. Yarattığı devrimler, söylediği nutuklar bize Muasır Medeniyetler seviyesini işaret etse de belirlediği hedefe ulaşamamanın ve onun olmadığı 85 yıllık özlem giderek artıyor. Her koşulda atasını çok seven Türk Milleti onu bir kez daha özlemle andı.

Çanakkale’de Hayat Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de anma töreni düzenlendi.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyetine intikalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, gaziler öğrenciler, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Saygı, Minnet ve Rahmetle Yad Ediyoruz

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Aktaş, yazılı olarak yayımladığı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. 10 Kasım, Türk Milleti için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü değil 'En büyük eserim' dediği 100. yılına gururla ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyerek, Türkiye Yüzyılında, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak hedefi doğrultusunda azim ve kararlılıkla hep birlikte çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

 Cuma Deren