İktidar parti Milletvekili Ayan Gider; Önce Çanakkale’ nin, ardından tüm Anadolu’ nun ve mazlum milletlerin kahramanı olarak nitelediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yüreğimizdeki acısının, ilk günkü tazeliğini koruduğunu vurgulayıp şöyle dedi;

"85 yıl önce aramızdan ayrılan ve cesareti, önderliği, yol göstericiliği ile Türk Milleti’ni esaretten kurtaran Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası yüceltmek, bizlerin asli vazifesidir. "

Ana muhalefet partili Milletvekili İsmet Güneşhan ise mesajında; “85 yıl önce bugün değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettik.

10 Kasım, yüreklerimizde derin bir acıdır. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçse de hissettirdiği duygular hala taze ve güçlüdür.

Atatürk, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir baba, bir önder, bir yol göstericidir.!” İfadelerini kulandı.

----------------------------------

DOĞDUĞU TOPRAKLARDAN, AYNI SES YÜKSELDİ!…

“Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası yüceltmek, bizlerin asli vazifesidir. "

---------------------------------

Yüce Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün, ebediyete intikalinin 85. Yııında İktidar ve muhalefet milletvekillerinin dili ve verdikleri mesajı bir oldu.

Ağız birliği etmişçesine ses veren Çanakkale’nin vekilleri; “Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası yüceltmek, bizlerin asli vazifesidir. " vurgusu yaptı.

Çanakkale’de Anafartalar Kahramanı olarak doğan ve Dünya savaş tarihine adını; ‘Askeri Deha’ olarak yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 85. Ölüm yıldönümünde, Çanakkale' nin iktidar ve muhalefet vekilleri adeta sözleşmişçesine bir ağzıdan sözler etti.

İktidar parti Milletvekili Ayhan Gider; “Önce Çanakkale’nin, ardından tüm Anadolu’nun ve mazlum milletlerin kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yüreğimizdeki acısı, ilk günkü tazeliğini korumaktadır.

85 yıl önce aramızdan ayrılan ve cesareti, önderliği, yol göstericiliği ile Türk Milleti’ni esaretten kurtaran Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası yüceltmek, bizlerin asli vazifesidir.” Vurgusu yaptı.

AK Partili vekil Gider, Yüce Önder Mustafa Kemal’in en büyük mirası olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını geride bırakırken, yeni bir yüz yılda yine Atatürk’ün ışığı ile yola devam edileceğinin altını çizdi.

AK vekil, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’nin güçlü ve tam bağımsız bir ülke olması yolunda attığımız tüm adımlar, Türkiye Yüzyılı idealine ulaşmak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarabilmek adınadır.

Bu vesileyle; 85 yıl önce vefatıyla bizleri yasa bürüyen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

ANA MUHALEFET PARTİLİ VEKİLDEN, ATATÜRK İÇİN ÖZEL SÖZLER

CHP’li Çanakkale milletvekili İsmet Güneşhan; ”BÜYÜK ÖNDERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ“ diyerek başladığı güne özel mesajında, şu ifadelere yer v erdi;

“85 yıl önce bugün değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybettik.

10Kasım, yüreklerimizde derin bir acıdır.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçse de hissettirdiği duygular hala taze ve güçlüdür. Atatürk, sadece bir lider değil, aynı zamanda bir baba, bir önder, bir yol göstericidir.

 

Atatürk’ün vizyonu, cesareti ve liderliği milletine umut ve ilham vermiştir. Onun ölümüyle birlikte, büyük bir liderimizi kaybettik, ancak onun düşünceleri ve ilkeleri hala zihinlerimizde yaşamaya devam ediyor. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, büyük önderimizi minnetle anıyoruz.

 

Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz ve onun izinden asla sapmayacağız. Atatürk’ün hedeflediği modern ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmek için kararlılıkla çalışacağız. Türkiye

Cumhuriyeti, Atatürk’ün söylediği gibi, ilelebet payidar kalacaktır.”

Cuma Deren