Organ Bağışında 2. Sırada yer alan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi de bir kez daha gururlandırdı.Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biri olurken, farkındalığın arttırılması ve bağışların arttırılması amacı ile her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Organ Bağışı Haftası Bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanıyor. Organ bağışı haftası etkinlikleri kapsamında Bursa Bölge Koordinasyon  Merkezi bünyesinde Bursa Şehir Hastanesi Kongre Merkezinde  bir toplantı düzenlenerek Organ Bağışı çalışmaları değerlendirildi.  Organ Bağışlarında iller arası çalışmaların değerlendirildiği toplantıya   Çanakkale  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, sağlık yöneticileri , yoğun bakım ve nefroloji uzmanları katıldı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Bağışında 2. Sırada

Organ bağışı çalışmalarının değerlendirildiği  toplantıda Bağışa en çok katkı veren hastanelerin yöneticilerine de teşekkür edildi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanesi 2023 yılı donör sayıları ile Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastaneler arasından Türkiye 2 .si olarak  büyük bir başarıya imza attı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış ve Nakil Koordinatörü Uzm. Dr.  Azem  Ülkü, koordinatörlük çalışanı Hemşire Gönül Pınarcıoğlu ve İdare adına hastane başhekim yardımcısı Anestezi Uzman Hekimi Yener Tutaş teşekkür belgesini aldı.  İl Sağlık Müdürü  Baştürk, toplantı sonrası  ödül alan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yöneticileri ile organ doku bağış ve nakil koordinatörü  Uzm. Dr. Azem Ülkü ve koordinatörlük çalışanlarını başarılarından ve ulvi hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Kutlandı

Bursa’daki toplantının yanı sıra Organ Bağış Haftası  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde de düzenlenen programla kutlandı.  3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısı ile  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet  Hastanesindeki Hasta ve personelin katılımı ile  bir etkinlik düzenlendi. Başhekim Op. Dr. Hasan Keser’in de katıldığı etkinlikte, hastane yönetimi ve Yoğun bakım uzmanları da organ bağışında bulundu. Etkinlikte  Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve Gönül Pınarcıoğlu ‘Bağışlanan her organ Filizlenen Bir Candır’ sloganıyla organ bağışının önemini vurgulayarak bilgilendirmelerde bulundular.

Gönüllüler Organ Bağışında Bulundu

Etkinlik kapsamında organ bağışının önemi konusunda farkındalıklarını ve duyarlılıklarını  artırmak amacıyla konuyla ilgili tanıtıcı broşürlerin ve afişlerin yer aldığı bilgilendirme standı açıldı. Hastane İdarecilerinin  de destek verdiği etkinlikte,  standı ziyaret edenlere organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılarak gönüllülerden organ bağış formları alındı.

Organ Bağış Haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara organ bağışı  farkındalığını  arttırmak amacı ile ir sergi de gerçekleştirildi.   Türkiye Organ Vakfı’na ait tüm ülkelerden organ bağışı ile ilgili farkındalık resimlerin bulunduğu sergi yoğun ilgi gördü. Resimlere bakarak  etkilenen bir çok gönüllü de organ bağışında bulundu.

Burcu Erdal