İşin kötüsü; İşkence gibi bu oyunun, Çanakkale’deki okullarda da yaygınlaştı gözleniyor.

Velilerin konuya ilişkin tespiti, iki kelimede özetleniyor. Sosyal medya paylaşımlarında izlediklerini uygulayan gençler, birbirleri arasında tarifsiz acılara yol açıyor.

Ülkenin dört bir köşesinden, okullarda salgın hızıyla yayıldığına dikkat çekilen benzeri oyunlara dair haberler ardı ardına geliyor.   

Çanakkale okullarında öğrenciler arasında oynandığı bilinen ‘kanlı para’ oyunu, tehlikenin adına dönüştü.

ÖNLEM VE İKNA EDİCİ REHBERLİK YOK DA , CEZA MI VAR(?)..

Okullarda, ülke genelinde salgın hızıyla yayılan ‘kanlı para’ oyununa, okul idarecilerinin, disiplin cezası verip, öğrencileri engellemeye çalıştıkları da edinilen bilgilerden.

 

------------------------------------

KANLI PARA OYUNU, SALGIN GİBİ YAYILIYOR

BİR YERDE DEĞİL, HER YERDE (!)

------------------------------------

Önlem alınamaz ise; daha çok can yakacak tehlikeli oyunun adı; “Kanlı para..” 

Üstelik son derece tehlikeli bu oyun,  okular da bir virüs gibi yayılıyor.

Öğrenci velilerine göre: “gençler ’you tube’de izliyor ve uyguluyor. Tehlike salgın hızıyla bir yerde değil, her yerde…”

Gün geçmiyor ki, ‘kanlı para’ oyununa ilişkin bir şikayet gelmesin. Çanakkale genelindeki okullarda günlerdir boy gösteren tehlikenin adı, bir tür oyun olarak isimlendirilse de, oynayan her gencin canını yakıyor.

‘Kanlı Para’ ismi ile anılan bu oyun, çocukların ellerinde, parmaklarında,  ciddi yaralamalara sebep oluyor.

Oyun sırasında, üzerine bir öğrencinin kanının bulaştığı para, diğer bir öğrenciye aynı şekilde uygulandığı için,  bulaşıcı hastalıkların artmasına da açık şekilde davetiye çıkartıyor.

Çanakkaleli onlarca belki de yüzlerce ailenin bu durumdan habersiz olduğu da edinilen bilgilerden.

Oyun sırasında, bir şekilde elleri yaralanan çocuklar, sorulduğunda türlü senaryolar ile durumu izah ediyor. Oyundan söz etmiyor.

Bazı aileler ise endişe verici bu oyundan oldukça şikayetçi. Okul yöneticileri başta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir an önce gerekli önlemleri alması için harekete geçmesi gerektiğini savunuyor

ÖNLEM VE İKNA EDİCİ REHBERLİK YOK DA , CEZA MI VAR(?)..

Okullarda, ülke genelinde salgın hızıyla yayılan ‘kanlı para’ oyununa, okul idarecilerinin, disiplin cezası verip, öğrencileri engellemeye çalıştıkları da edinilen bilgilerden.

 

Peki ya, Çanakkale’de durum ne?

Son derece tehlikeli bu  oyun yüzünden  yaralanan bazı öğrencilerin disipline sevk edildiği, Gazeteniz VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Öğrencinin ceza ile değil; konuda uzman rehber öğretmenlerin ikna edici bilgilendirmeleri ile tehlikenin önüne geçilmesini n doğruluğunu savunan birçok öğrenci velisi, “Ceza yöntemi yerine, sağlıklı eğitim” görüşünde.

KANLI PARA OYUNU, NASIL OYNANIYOR?

Kanlı Para oyunu, hemen herkesin cebinde bulunan madeni bozuk paralar ile oynanıyor.

Kanlı para oyunu, madeni para havaya atılması ile başlıyor.

Atılan para elin ters tarafıyla tutulup parmakların arasında sıkıştırıldıktan sonra ‘kanlı para’ denilerek masaya 3 kere sert yumruk vuruluyor.

Oyunu oynayan kişiler parayı düşürdüğü durumda; diğer oyuncular tarafından cezalandırılıyor.

Ceza ise; parayı yere düşüren oyuncunun, elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyması ardından, oyuna katılan diğer bir oyuncu parayı tutanın eklem yerlerine vurmaya başlaması ile adeta işkenceye dönüşüyor.

Burcu Erdal