Hamidiye Tabyaları Fuar Alanı Hangar Binasında gerçekleşen ve Belediye Başkan Vekili Mesut Dinç’in de katılım gösterdiği toplantıya ayrıca; Vali İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Şehit Aileleri dernekleri, Gazi Dernekleri, şehit aileleri, gaziler, Kamu kurum temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Nazan Yelkikalan yaptığı açılış konuşmasında, ilk olarak 2003 yılında Biga İktisadi Bilimler Fakültesinde bölümlere sivil toplum kuruluşu dersleri koymakla başlayan sürecin, 2004 yılından itibaren ilki ulusal sonrasında uluslararası nitelik kazanan STK kongreleri ile devam ettiğini belirtti. Bu çalışmaların 11. Kalkınma Planında yer alan üniversitelerde sivil toplum merkezlerinin yaygınlaştırılması, sivil toplum, sertifika ve yüksek lisans programlarının açılması için çalışmalar yapılması ile devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yelkikalan, törende emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
 Programda bir konuşma yapan   ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ve topluma daha etkin katkı sunabilmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek; “Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile Sivil Toplum Akademisini hayata geçiriyoruz. Akademimiz, sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik gibi konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmak amacıyla kurulmuştur. Akademide, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, üniversite öğrencilerine ve sivil toplum alanında çalışmak veya gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlara yönelik, 4 hafta süre ile uzaktan eğitim yoluyla sertifikalı eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda yapılacak sınavı başarıyla tamamlayanlara, "Sivil Toplum Akademisi Eğitim Sertifikası" verilecektir” dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının insan kaynağı kapasitelerini artırmak, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük ve sosyal girişimcilik konuları başta olmak üzere sivil topluma yönelik güncel konularda sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bilgi seviyelerini geliştirmek ve profesyonel çalışan kişi sayısını artırmayı amaçlayan Sivil Toplum Akademisinin lansman toplantısında Rektör Erenoğlu ve Prof. Dr. Nazan Yelkikalan tarafından katılımcılara bilgi verildi. Sivil Toplum Akademisi Lansman toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
Haber Merkezi