Mobil Simülasyon Tırında eğitim gören öğrenciler deprem anını da deneyimlediler. Öğrenciler farklı şiddetlerdeki depremlerde nasıl davranması gerektikleri ile ilgili uygulamalı  bilgi aldılar.
Afetlerdeki doğru davranış şekillerinin deneyimle kazanılmasını sağlamak,  bireylerin afet anı için doğru refleks oluşturmasını sağlamak, gerçeğe en yakın deprem tecrübesini sunarak vatandaşlarda afet farkındalığı oluşmasını sağlamak amacı ile Ülkenin dürt bir yanında hizmet veren ve il merkezlerinin yanı sıra İlçelerdeki vatandaşlara yönelik de eğitimlerini sürdüren AFAD’ın Mobil Simülasyon tırları gerçeği aratmayan depremler ile vatandaşlara afet anında yapılması gerekenler ile ilgili bilgiler verdi.
Simülasyon Tırında Depremi Yaşadılar
Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Afet farkındalık eğitimleri il merkezi ve ilçelerde mobil simülasyon tırı ile devam ediyor.  Gökçeada İlçesine konuşlanan mobil tırı ziyaret eden öğrenciler hem deprem konusunda eğitim aldılar hem de Simülasyon Tırında depremi birebir deneyimlediler.  Teorik bilgilerin ardından  deprem anını yaşayan öğrencilere farklı şiddetlerde deprem yaşatıldı. Teorik bilgileri depremanında uygulayan öğrenciler çök-kapan- hayatta kal taktiği ile depremi güvenli bir şekilde atlattılar.  İlçeye gelen Simülasyon tırını ziyaret eden   Belediye Başkan Vekili Ercan İpek de çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Şerife Erdem