Tanı Tanıyabilirsen...
Yeni Kordonda, 'Çanakkale Kahramanları' tanımıyla  dikili büstleri görenler,  'isyan' noktasına geliyor.
Tartışma çıkartan o büstlerde tasvir edilenler;
"Ne Yüce Önder ATATÜRK' e, Ne de  MEHMET AKİF'e benziyor..."
ADD Genel Başkan yardımcısı Dr. Ögretim üyesi Necmi Akyalçın, 108 yıl önce kazandığı Anafartalar Zaferi ile adını Dünya savaş tarihine Altın Harflerle, 'Askeri Deha' olarak yazdıran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' e, 'Büyük Komutan'  olarak doğduğu topraklarda kabullenilemeez bir saygısızlık yapıldığını söyledi.
İstiklal Marşı'nın yazarı, Çanakkale Bayramiç' li Mehmet Akif Ersoy' un da bu saygısızlıktan nasibini aldığını vurgulayan Akyalçın;
" Yeni Kordonda 'Çanakkale Kahramanları' köşesi oluşturulmuş. Birileri; 'yaptım oldu ' mantığı ile Şehitler Coğrafyası, Çanakkale Destanı' nın yazıldığı bu kutsal topraklarda, ATATÜRK  ve Mehmet Akif'e saygısızlığın dik alasını yapıyor. Sessiz kalmayız. Bu durumu asla kubullenmeyiz.
Çanakkale Kahramanı olarak tarihe geçen, Cevat Paşa ' ya da yakından uzaktan benzemeyen, bir külhanbeyi anımsatan büstte hemen göze çarpıyor.   
Ne Yüce Önder ATATÜRK' e ne de Akif'e benzeyen,  kim oldukları soru işareti  o büstler derhal bulundukları noktadan kaldırılmalıdır." dedi.   
--------------------------------------------------
DOĞDUĞU TOPRAKLARDA,  BU YAPILIR SA
Çanakkale Kahramanları Köşesinde;
ATATÜRK VE AKİF' E, BÜYÜK SAYGISIZLIK...
---------------------------------------------------
Adları var kendileri yok, 'Çanakkale Kahramaları' köşesine, ADD Genel başkan yardımcısı Akyalçın, Ateş püskürdü.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, Yeni Kordonda, Yüce önder ATATÜRK başta, 'Çanakkale Kahramanları' isimli köşede, tarihe geçen kahramanlara büyük saygısızlık yapıldığını savundu.
Akyalçın; hazırlanan köşede, kaideler üzerin yazılan, kusursuz ifadeler ile tanıtılan kahramanlara, yakından uzaktan benzemeyen büstler dikildiğine dikkat çekti.
'Çanakkale Kahramanları' ismi ile hazırlanan  köşede; ATATÜRK başta, Mehmet Akif Ersoy, Cevat Paşa gibi tarihe malolmuş isimlerin büstlerinin yer aldığnı, ancak büstlerin yakından uzaktan ne ATATÜRK'e ne de bahsi geçen Çanakkale Karamanlarına benzemedğini vurgulayan ADD Genel başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akyalçın;
"Yeni Kordonda 'Çanakkale Kahramanları' köşesi oluşturulmuş. Mutluluk içinde gittik,  görünce deliye  döndük. Çünkü; yakından uzaktan, kahramanlar ile  benzerliği olmayan  büstler öyle çok ki.
Birileri; 'yaptım oldu ' mantığı ile Şehitler Coğrafyası, Çanakkale Destanı' nın yazıldığı bu kutsal topraklarda,ATATÜRK  ve Mehmet Akif'e saygısızlığın dik alasını yapıyor. Sessiz kalmayız. Bu durumu asla kubullenmeyiz.
Çanakkale Kahramanı olarak tarihe geçen, Cevat Paşa ' ya da yakından uzaktan benzemeyen, bir külhanbeyi anımsatan büstte hemen göze çarpıyor.   
Ne Yüce Önder ATATÜRK' e ne de Akif'e benzeyen,  kim oldukları soru işareti  o büstler derhal bulundukları noktadan kaldırılmalıdır." dedi.   
Cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağımız şu günlerde, Çanakkale'de oluşturulan bir köşeye tepkiler çığ gibi büyüyor. 
Tanı Tanıyabilirsen...
Yeni Kordonda, 'Çanakkale Kahramanları' tanımıyla  dikili büstleri görenler,  'isyan' noktasına geliyor.
Tartışma çıkartan o büstlerde tasvir edilenler; "Ne Yüce Önder ATATÜRK' e, Ne de  MEHMET AKİF'e benziyor."
AKYALÇIN;"KABULLENMEYİZ,  SEYİRCİ KALMAYIZ.."
ADD Genel Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, ATATÜRK' ün Askeri deha olarak doğduğu topraklarda, Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı Çanakkale'de, dikilen sözde büstmleri ile Çanakkale Kahramanları' na,  alenen saygsıızlık yapıldığını söyledi.
Kaideler üzerine yazılan, kusursuz ifadeler ile tanıtılan kahramanlara, yakından uzaktan benzemeyen büstlere veryansın eden Yrd. Doç. Dr. Akyalçın büyük harflerle konuştu şunları söyledi;
"YENİ KORDONDAKİ (KIYI AVM ARKASI), sözde   ÇANAKKALKAHRAMANLARI BÜSTLERİ
Bundan 109 yıl önce, dünyanın en güçlü, en acımasız ve en vahşi silahları Çanakkale’de bize karşı doğrultulmuştu. 252.000 canımız (içlerinde çocuk denecek yaşta olanlar da vardı) bu topraklara gelip evine dönemdi. Dünyanın en kanlı savaşı bu topraklarda yapıldı. Büyük Atatürk ve silah arkadaşları “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırdılar. Hepsine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu topraklarda huzur içinde yaşayan hepimizin de aynı duyguları yaşadığını düşünüyorum.
İşte böylesi minnet ve şükran duygularıyla olsa gerek Çanakkale Belediyesi de Yeni Kordun (Kıyı AVM arkasına) “ÇANAKKALE KAHRAMANLARI” Adında bir park yaptırmış. Çok isabetli olmuş teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bu parkı ziyarete gittim. Oradaki Mustafa Kemal ATATÜRK, Mehmet Akif ERSOY, Cevat Paşa gibi kahramanlarımızın, hangi heykeltıraşın elinden çıktığını bilmediğim büstlerini görünce şaşırdım, üzüldüm. Bu büstleri bundan sonra görecek olan duyarlı halkımızın da aynı duygu ve düşünceleri yaşayacağını öngörmek için kâhin olmaya gerek yoktur.
Bu büstlerin iyi niyetlerle yaptırılıp oraya konduğu şüphesiz; ama bu iş amaca hizmet etmemekte, hatta görenleri öfkelendirmektedir. Büyük ATATÜRK’ün büstü böyle olmamalıdır. İlgilileri göreve çağırıyor ve bu büstlerin Çanakkale Kahramanlarına yakışır şekilde yapılmasının son derece önemli olduğunu bildiriyorum. İlgili ve yetkilileri en kısa sürede gereğini yapmaya davet ediyorum.
ATATÜRK için ise, tek bir anlatımda bulunulmaması da çok manidar"
Erdem Sürek