Bir dizi program için Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Ebubekir Gizligider  merkezdeki programlarının ardındna Biga İlçesine giderek Fuara katıldı. Fuar sonrası Biga Belediyesini de ziyaret eden Bakan Yardımcısı Gizligide burada Biga'nın STK temsilcileri ile de bir araya geldi.  Belediye'nin güncel çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmasında "Tarımda, Teknolojide, Eğitimde, Kültürde, adından yola çıktığı her alanda söz ettiren, Güney Marmara'nın Yükselen Değeri, Çanakkale'nin İncisi, Gönüllerin Şehri Biga'mıza hoş geldiniz. Biga, tarımın kalbi olan bir ilçe olarak bilinir ve bu alanda 12 ay boyunca aktif bir şekilde faaliyet gösterir. Topraklarımızın bereketi ve iklimimizin elverişliliği sayesinde tarım, ilçemizin ekonomik yapısının temel taşlarından biridir.   İlçemizdeki çiftçilerimiz, ürettikleri ürünlerle sadece Biga'yı değil, aynı zamanda ülkemizi de besliyorlar. Tarım, sadece geçim kaynağı değil, aynı zamanda toplumumuzun refahını artıran bir unsurdur. Biga, coğrafi konumuyla İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerin bağlantı noktasıdır. 138 yıllık bir hayalin sonucu olarak, 1915 Çanakkale Köprüsü ile bu konum daha da güçlendirilmiştir. Köprü, 2 kıtayı birbirine bağlayarak Biga'yı Güney Marmara'nın kilit bir merkezi haline getirmiştir.
 
İlçemiz, tarımın önemli bir parçasıdır. Bu alana gereken önemi vermeli ve sahip çıkmalıyız. Biga'da yılın her günü, her saati devam eden bir tarım faaliyeti vardır. Bu bağlamda, seracılık ve sera OSB (Organize Sanayi Bölgesi) gibi modern tarım uygulamaları büyük bir öneme sahiptir. Seracılık, tarımın güvencesi gibidir ve Biga'nın lojistik potansiyeliyle daha da önemli bir hale gelmektedir.Biga'mız için artık coğrafi ürün başkenti desek, yanlış olmaz. Pirinç, nohut kahvesi, peynir tatlısı gibi ürünler, Biga'nın zengin mutfak kültürünün bir yansımasıdır. Bu ürünler, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda Biga'nın tarım potansiyelini ve coğrafi çeşitliliğini de temsil eder. Bu ürünlerin tanıtımını yaparak, Biga'nın gıda mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve desteklemek istiyoruz. Ülkemiz son 21 yılda büyük bir dönüşüm yaşadı, pek çok alanda önemli gelişmeler kaydetti. Bu gelişmeler, Türkiye'yi, Dünya'da daha rekabetçi bir ülke haline getirdi. Tarım ve teknoloji alanındaki devlet yatırımları her geçen gün artarak bizlere yol gösterici oldu. Türkiye Yüzyılı'na olan inancımızla, çiftçimizle, işçimizle, mühendisimizle, ekonomimizin her alanındaki hemşehrimizle canla başla çalışmaya, ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Yapılan bilgilendirmelerin ardındna Bakan Yardımcısı Gizligider ve AK Parti Milletvekili Ayhan Gider de Biga'ya yapılacak yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler verdiler. ziyaret karşılıklı sohbetin ardından  Belediye Başkanı Bülent Erdoğan'ın Bakan yardımcısına coğrafi işaret ürünlerinin yer alduğı  bir sepet hediye ettikten sonra sona erdi.
Cuma Deren