Türkiye genelinde 36.’sı gerçekleştirilen  oAhilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı koordinesinde oluşturulan Ahilik Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 77 ilin kalfa adayları arasından, Bayramiç ilçesi Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencimiz Levent Çakmak birinci olmuştu.  Çalışkan Kalfanın  bu büyük başarısı Ahilik Hatası  açılışında Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından verilen bir plaketle ödüllendirildi. Levent Çakmak, Kırşehir'de gerçekleşecek olan Ahilik Haftası törenlerinde  ise yılın kalfası ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak.
Babasının  çiftçilik yaptığını, kasaplık mesleğine çocukluktan beri ilgi duyduğunu ifade eden  Levent Çakmak, "Ortaokulu bitirdikten sonra Bayramiç Mesleki Eğitim ve Çıraklık Okuluna kaydımı yaptırdım. İlçede 3 kasabın yanında staj yaptım. Düzenlenen en iyi kalfa yarışmasına katıldım. Başarılı olduğum için sevinçliyim. Çok yakında da iş yerimi açmayı düşünüyorum" dedi.
  En iyi kalfa yarışmasında Türkiye 1.'si olan Levent Çakmak, Kırşehir'de yapılacak Ahilik Haftası etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllerinin verileceğini söyledi.
Cuma Deren