Çanakkale'de üretim yapan kadın kooperatiflerin dijital ortamda ürettiği ürünleri pazarlaması ve Tüm Türkiye'de olduğu gibi dünyaya da ürün pazarlaması amacı ile Çanakkale Valiliği tarafından hayata geçirilen Üreten Kadın Kooperatifleri Dijitalleşiyor”  projesi ile kadın kooperatifler e-Ticaretle tanışımaya devam ediyor.
Çanakkale Valiliğinin yararlanıcısı olduğu Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe desteği alarak hayata geçirilen,   Çanakkale İl Özel İdaresi’nin eş finansörü olduğu “Üreten Kadın Kooperatifleri Dijitalleşiyor”  projesi kapsamında eğitimler sürdürülüyor. SOGEP projesi kapsamında  hayata geçirilen projede kadın kooperatiflerineKooperatifçilik, E-ticaret, Markalaşma ve Ambalajlama eğitimleri veriliyor.
4 Ayrı Nokta'da Kadın Kooperatiflerine Eğitim Veriliyor
Kadın kooperatiflerini güçlendirmek ve üreten kadınların ürünlerine katmadeğer sağlamak amacı ile hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale Merkez, Biga, Yenice ve Ayvacık ilçelerinde eğitimler gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında verilen eğitimlerde Ticaret İl Müdürlüğü personeli Kasım Güne katılımcılara .  Kooperatifçilik ve E-ticaret eğitimleri verirken ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eroğlu  ise  Markalaşma ve Ambalajlama üzerine eğitimler verdi. Merkez ilçedeki Markalaşma ve Ambalajlama eğitimini Vali İlhami Aktaş da katılarak eğitim süreci ile ilgili bilgiler aldı.
Eğitimlerle ilgili yapılan açıklamada "Proje ortağı olan kadın kooperatifleri yerinde ziyaret edilmiştir. Uzun yıllardır faaliyet gösteren Biga Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi’nin de deneyimlerinden ve iyi uygulama örneklerinden yararlanılmıştır. Çanakkale’de yer alan kadın kooperatiflerinin özellikle üretim, pazarlara erişim ve markalaşma hususlarında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak amaçlı yapılan proje faaliyetleri kapsamında kadın kooperatiflerinin ürettikleri ürünlerin satışlarını artırmak amacıyla Liman Başkanlığı binasının giriş katında satış alanı açılmış olup ürünler satışa sunulmuştur. Ayrıca kadın kooperatiflerini dijitalleştirmek amacıyla E-ticaret kapsamında online satış platformunun da hazırlıkları hızla devam etmektedir" bilgileri verildi.
Haber Merkezi