Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yeni dönem için ders başı yaptı.
Yaz tatilinin ardından ilk ders zili ile öğrenciler ders başı yaptı.  Tüm ülkede 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yeni dönem için  okula döndü.  Ders zili ile başlayan  yeni eğitim öğretim yılında ilk dönem 22 Ocak'ta tamamlanacak. İkinci dönem 5 Şubat'ta başlayacak ve 14 Haziran'da sona erecek. Birinci dönem ara tatili 13 Kasım-17 Kasım, yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat, ikinci dönem 5 Şubat 14 Haziran, ikinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
Öğrenciler Kadar Veliler de Heyecanlıydı
Ders zilinin çaldığı Çanakkale'de de öğrenciler okulların bahçesini adeta şenlendirildi. Okul girişlerinde gerçekleştirilen Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından  okula fönüş şiirlerle kutlandı. Okul girişlerinde gerçekleştirilen yeni dönem  karşılama programında Okul Müdürleri ve öğretmenler öğrencilerle kaynaşırken, örenciler de yeni dönemi şiirlerle karşıladı.  Ders başı yapan öğrencilerin heyecanına veliler de ortak oldu. Okula yeni başlayan ilköğretim öğrencileri başta olmak üzere ortaokul ve liselerde de veliler öğrencileri ilk günde yalnız bırakmadı
Tüm lkede olduğu gibi Çanakkale'de de öğrenci ve öğretmenler okula dönüş yaparken  Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, yeni dönem için bir mesaj yayınladı. Öğrencilere ve öğretmenlere seslendiği mesajında Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz Yılmaz "Bir yenisine ulaşmaktan mutluluk duyduğumuz İlköğretim Haftası'nı coşku ve sevinçle karşılıyor, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'na ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Değerli Meslektaşlarım,  Özveri, sevgi, şefkat ve sabır ile öğrencilerimizin yolunu aydınlatıp onları bilgi ve beceri ile donatarak çağdaş yarınlara hazırlayacağınıza yürekten inandığımız yeni eğitim öğretim yılında kazandıracağınız her bir değer için sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.     Kıymetli Veliler,  Cocuklarımızın ilk eğitmenleri olarak onları her zaman desteklediğiniz, yarınlara hazırlanmasında bizlerin yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ederim.     Sevgili Öğrenciler,  En değerli varlıklarımız olan sizlerin millî ve manevi değerlerimize saygılı, tarihini ve kültürünü bilen, değişen ve gelişen dünyayı takip edebilen; bilimde, sanatta ve sporda önemli ve değerli başarılar elde edecek bireyler olacağınıza yürekten  inanıyor; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını, başarılarla dolu geçmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.
 
 Burcu Erdal