Hayırda bir konuşma yapan Kale Grubu CEO'su Zeynep Budur Okyay, tarımsal üretimin desteklenmesine vurgu yaparak "Kendi kendine yeten ülkeler önemli bir kalkınma sağlıyor bu da toprakların üretime katkısı ile oluyor.  Biz de topraklarımıza ship çıkmak için daha çok gayret edeceğiz" dedi.
Anne kız hikayesi ile Tüm Türkiye'nin bildiği, Geçmişi ise Selçuklu dönemine dayanan Cami yapısı ile Yenice'nin en önemli yerlerinden biri olan Issız Cuma'da her yıl Kale Grubu tarafından hayır düzenlenerek mevlid okutuluyor.  Kale Grubu Kurucusu İbrahim Budur tarafındna başlatılan Issız Cuma Hayrı bu yıl da gerçekleştirildi. Yöre halkının ürettikleri ürünleri pazarlama şansını yakalamak ve bölgeyi tanıtmak amaccı  ile 19 yıl önce gerçekleştirilen tarım fuarları ve Issız Cuma Hayrı bu yıl da gerçekleştirildi. Pandemiden bu yana yapılmayan tarım fuarı bu yıl da gerçekleştirilmezken  Issız Cuma Camii’nde okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif ile gerçekleştirildi.
Issız Cuma Hayrına Eski Bakanlardan  Faruk Nafiz Özak ile Mehmet Cahit Turhan, Vali İlhami Aktaş, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İl Emniyet Müdürü Selim Arici, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş, Belediye Başkanımız Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkin, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Belediye Başkanları, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köylerde Tarım Aktiviteleri Azalıyor
 Cuma Namazının kılınmasından sonra düzenlenen programda  Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay  bir konuşma yaptı.  Okyay konuşmasında "Dualarla hem geçmişimizi yad ediyor hem de bir geleneği sürdürüyoruz.  Malum çağımız çok hızlı gelişiyor ve bu yoğunluk içerisinde hiçbirimiz hayatımıza yetişemiyoruz.  Ssyal medya başta olmak üzere artık her şey sanallaştı.  Hiç olmazsa insan insana dokunarak , birbirimizi anlayarak bu atmosferi de  soluyarak bizde 5-6 yüz yıl önce buraya gelip, burada mesken tıtmuş Selçuklu Beylerini ve buraya hizmet eden ve burada köyleri, obaları kurmuş olan  bütün geçmiş atalarımızı yad ediyoruz. Ahde vefa önemli bir şey biz de  bunu büyüklerimizden gördüğü gibi devam ettiriyoruz.  Eskiden malumunuz tarım fuarı olurdu. Ama maalesef köylerimizde tarım aktiviteleri azalıyor.  Yaşlı nüfus fazla ve yüzde 1 genç nüfus var.  Dışarıya okumaya gidenler kalıyor, çalışmaya giden kalıyor ve bir daha dönmüyor.  Dolayısı ile tarım faaliyetleri eskisi gibi değil.  Tabi ülkemiin içerisinde yaşadığı bazı zorluklar da var Tarımın gelir getirisi de tartışılır ama  topraklarınızı işlemediğiniz zaman  o topraklar sizin olmuyor.  Dolayısı ile siz ne kadar toprağa hizmet ederseniz o da zise o kadar hizmet ediyor.  Bu nedenle geçmişimizle olan bağlarımızı mümkün olduğu kadar  aile çapınada da olsa  tarlalara bakmak ve onlarla ilgilenmek bir sonraki jenerasyon için önemli" dedi. 
Doğru Kalkınma Modeli İle Daha İyi Yerlere Gelebiliriz
Dünya'da yaşanan krizlere ve Türkiye'nin avantajlı konumuna da değinen Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, doğru kalkınma ile Türkiye'nin önemli bir konuma geleceğini belirtti. Zeynep Bodur Okyay dünyayı zor bir sürecin beklediğinin altını çizerek de yaptığı açıklamada "Özellikle Ukrayna-Rusya savaşı sonrasında tahıl anlamaında dünya zor bir dönemden geçiyor ve yeni dengeler kuruluyor.  Bir yandan da Amerika-Çin arasındaki ticaret savaşları  bütün bu dengeler de aslında ülkelerin ekonomik olarak yeniden dengelenmesine,  ekonomik olarak yeniden kendilerini gözden geçirmelerine, kritik  sektörlere tekrar  değerlendirmesini gerektiriyor.  Muhtemelen 2030-2035'lere kadar dünya zor bir dönemden geçecek.  Ülkemiz de bundan payını alıyor. Birdefa çok bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz.  Jeopolitik olarak zengin ülkelere yakınız. Avrupa'nın zengin nüfusun olduğu bölgelerle iç içeyiz. Hem de Ortadoğu ve  Afrika'ya yakınız. Dolayısı ile konumumuz nedeni ile de  hem lojistik hem de üretim merkezi olarak işimizi doğru yaparsak, ideal bir kalkınma modeli  kursak aslında  çok daha iyi yerlere geleceğiz" dedi.
Önemli Olan Yenice'nin Ölçeğini Büyütmek
Türkiyenin bazı bölgelerinde üretilen ürünlerin yurt dışına ve yurt içine pazarlanan ürünleri ile bölgelerin geliştiğine de dikkar çeken Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Yenice ürünlerinin tanıtılmasından ziyade, önemli olan Yenice'nin de içinde bulunduğu bölgenin ölçeğini büyütmek olduğunu belirterek "Biliyorsunuz orta vadeli ekonomik programı da açıklandı ve orada da bazı hedefler var. İnşallah o hedefler tutar ve enflasyonla mücadelede başarılı olunur, ülke tekrar  eski gücüne kavuşarak hem çiftçimiz hem de tarımla uğraşan nüfusumuz da bu işlere ilgi gösterir.  Muhtarla da konuştuk artık yapamıyoruz çünkü  çok az arazi ekiliyor.  Muhtarlarımız yapamayınca Belediye Başkanımız bunu 'Yenice'de yapalım ' dedi. ulaşım da kolay olunca burada yapıyoruz tarım fuarını.  Ancak Pandemi'den sonra bu iş sekteye uğradı. Biz burada aslında bölgenin ne ürettiğini göstermeye çalışıyorduk ama  mühim olan bölgenin ölçeğini büyütmek.  Yani İzmir Tire gibi tarımla uğraşarak ihracat yapan bir bölge haline gelmesini sağlamak lazım. Biz her ne kadar yatırım yapmaya ve ciddi adımlar atarak istihdam  hassas oluyoruz ve herkes kadar katı  davranmıyorsak da sonuçta bizim de bir limitimiz var.  biz de sanayide yatırım yaparak istihdam yaratıyoruz ama Tarımın destekleyici gücü istihdam açısından çok kritik" dedi.
Topraklarımıza Ship Çıkmak İçin Daha Çok Gayret Edeceğiz
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, tarımın önemine bir kez daha değinerek topraklar sahip çıkacaklarını dile getirdi. Okyay "Çanakkale'de, Biga'da, Balıkesirde tarım fuarları oluyor  buralar için de bir şey yapmak lazım çünkü büyük bir ekosistemin parçası olmak önemli.  Bu bölgenin tarımına ve üretilen tarım ürünlerine dikkat çekmek amacı ile  Rahmetli babam bu hayrı ve tarım fuarını başlatmıştı.  O zaman burada yetişmeyen ürünler vardı. Altın çilek vesaire o zamanlar çok modaydı.  Bütün bunlar yapıldı. son olarak bu çalışmalar bir anma töreni olarak kaldı ama  gönül arzu ediyor ki yerel üretim bu  işlere sahip çıksın.  Kendi kendine yeten ülkeler önemli bir kalkınma sağlıyor bu da toprakların üretime katkısı ile oluyor.  Biz de topraklarımıza ship çıkmak için daha çok gayret edeceğiz" dedi.
Yatırımlar Yenice'ye Önemli Katkılar Sunacak
 Issız Cuma Hayrında  bir konuşma yapan Vali İlhami Aktaş ise Yatırımların tamamlanması ile Yenice'nin üretim alanın ve pazarlama alanlarının gelişeceğini dile getirerek "Kale Grubu her türlü sıkıntımızda selde, depremde, yangında yanımızda oldu.  Yaptıkları sosyal faaliyetleri zeten biliyorsunuz  çalışanının, ürettiği bölge insanının yanında  her zaman adeta bir yardım kuruluşu gibi, bir sosyal kuruluş gibi, bir STK gibi  vatandaşın yanında. Bu da birlik ve beraberliği güçlendiriyor.  Çanakkale Köprüsü ve devamında yapılacak otobanla beraber  ki Yenice gerçekten bir çok hizmeti ülke şartlarında ve  büyüklük anlamında  yatırımlar yapıldı.  En son İlçeye doğalgaz geldi. Bununla beraber halkın yaşam kalitasi daha da artacağını düşünüyoruz. Özellikle köprü devamında  yapılacak otobanın tamamlanması ile de  Yenice'de başka bir seviyeye geçileceğini, tarım anlamında da daha fazla gelişmelerin olacağı, özellikle tarımsal  ürünlerin pazarlanmasının önündeki engellerin ulaşım  anlamında kalkacağını ümit ediyoruz.  Çan'a yapılacak Termal OSB'nin de  bu ,yörenin kalkınmasına önemli katkıları olacaktır" dedi.
 
Cuma Deren