Üstelk İhalenin yapıldığından haberi bile olmayan CHP'li üyeler  bir de 47  Milyon bedeli olan İhalenin  neden 45 milyon ya da 50 milyon olmadığını merak etti.Eylül Biga Belediye Meclisi’nin gündem maddeleri arasında, Biga’nın tüm mahalleri ve birçok caddeyi kapsayan fiziki düzenlemelerde kullanılmak amacıyla İller Bankası’ndan alınması planlanan 47 milyon TL’lik kredi başvurusu, imar düzenlemesi ve Biga Belediyesi bünyesinde bulunan kreş ücretlerinin düzenlenmesi görüşüldü. 47 Milyon TL'lik kredi için mecliste yapılan görüşmede CHP Belediye Meclis Üyesi Ergün Tulnay söz alarak bazı sorular sordu. Tulnay "Öncelikle rakamsal değerlendirmede neden 47 milyon  neden 45 ya da 50 milyon olmadığını sormak istiyorum.  Bu yerin yapımına ilişkin bir ihale yapıldı mı?  Bu paranın tamamı belirtilen alan için mi kullanılacak, yoksa başka bir yerde kullanılacak mı?  Altyapı ve benzeri işlerde bu paradan harcama yapılacak mı?  bir de 47 milyonda sizi ne durdurdu?" dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Ergün Tulnay, sorularına cevap veren Belediye Başkanı Bülent Erdoğan "İhalemiz yapıldı bunu bilmiş olmanız lazım.  Biga genelinde 10 mahallemizde öncelikli yapılması gereken  altyapı ve üstyapı için ihalemiz yapıldı.  Yapılan ihalenin bedeli ise 47 milyın TL  ve bu da işimizi görüyor. 47 Milyon TL olarak  yazışmalarımızı yaptık meclis yetkisini de aldığımız zaman  kredimiz kullanılacak. İhalesi yapılmayan  bir çalışma Biga'da yapılamaz. Yani ihale yapmadan müteahhit işe girişmez. nerede kullanılacak? dediğim gibi bu ihalenin içerisinde  Bigamızın 10 mahallesinde yapılması gereken yolların ve Altyapısının  içeriğini kapsayan bir ihale yapıldı.  Firme çalışmaya hazır biz de onay aldıktan sonra firma iler bankasındna ödemesini alacak" dedi.
Ardından kreş ve gündüz bakım evlerinin ücretleri konuşuldu.  Maddeler ile ilgili  yapılan oylamada Millet İttifakı ortakları 'Hayır' oyu kullanırken,  Cumhur ittifakı Belediye Meclis üyelerinin 'Evet' oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi ve madde kabul edilerek kredi kullanımına onay verildi.
Biga'ya Hizmeti Kimse Durduramaz
Meclis sonrasında bu kez de Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve Bigalılara seslenen Belediye Başkanı Bülent Erdoğan "Biga'mıza Hizmeti Kimse Durduramaz. Bugün (Salı) Belediye Meclisi'mizin gündem maddeleri arasında, ilçemizin tüm mahallelerine ve prestijli caddelerine hizmet götürmek amacıyla İller Bankası'ndan alınması planlanan 47 milyon TL'lik kredi başvurusu görüşüldü. Öncelikle, Gönüllerin Şehri Biga'mız için canla başla çalışan tüm Cumhur İttifakı meclis üyelerimize görüş birliğinde bulunarak yetkiyi Belediye'mize, hizmeti Biga'mıza kazandırdığı için teşekkür ederim. Söz konusu Biga'mıza hizmet olduğunda hayır demekten çekinmeyen, böylesine önemli bir konuda alaycı bir üslupla, 'Sizi 47’de durduran ne oldu diyen' Millet İttifakı Grubu ve Bağımsız meclis üyelerimize şunu hatırlatmak isterim: Evet, 45 milyon da olabilirdi, 50 milyon da. Asıl odaklanmamız gereken şey, Biga için sunulan hizmetlerin kalitesi ve etkisidir. Amacımız Bigalı hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak ve ilçemizin gelişimine katkıda bulunmaktır.  Sizlerin deyişiyle bizi ne durdurur sorusunun cevabı açık: "Durmak Yok, Yola Devam!"
Komisyonda Onay, Mecliste Red. Yine gündem maddelerimiz arasında yer alan İmar Düzenlemesi ve Kreş Ücretlerinin Düzenlenmesi hakkında oluşturulan komisyonlarda oy birliğini sağlayıp, canlı yayınlanan Belediye Meclisi’mizde karar değiştiren Millet İttifakı meclis üyelerinin tutumlarını, siz değerli Bigalı hemşehrilerime bırakıyorum.  Bu hususlarla Gönüllerin Şehri Biga için canla başla çalişmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
Cuma Deren