Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil 31 Ağustos'ta sona erdi. 1 Eylül itibari ile başlayan yeni adli yılın açılışı için Çanakkale Barosu tarafinden açılış programı düzenlendi. gündüz gerçekleştirilen programların ardından Baro tarafından akşam ise Hukuk temsilcilerinin katılımı ile bir kokteyl programı düzenlendi.  Baro Başkanı Hande Keskin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan gibi önemli isimler katıldı.
 
Adil ve Barış Dolu Aydınlık Günlere Erişelim
 
Resepsiyonda bir açılışında bir konuşma yapan Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin,  yeni adli yılın başlamasını kutladı ve avukatların birlik içinde daha başarılı işlere imza atacaklarına inancını dile getirerek ‘’ 81 ilde adalet sistemimize ve meslek sorunlarımıza konu alan açıklamamızı yaptık. Dolasıyla bu akşam burada sizleri görmek çok güzel. Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış Günü hem de sizlerle beraber 1 Eylül adli yeni yıl açılışımız için toplandık. Adil ve barış dolu aydınlık günlere erişelim’’  dedi.
 
Spor ve Sosyal Birliktelik
Geceye Filenin Sultanları da damga vurdu. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda yarı final maçında İtalya’yı müthiş bir geri dönüşe imza atarak 3-2 mağlup ederek finale kaldığı karşılaşmayı da takip eden avukatlar aynı zamanda sosyalleşmenin yanında spor dolu bir gece de geçirdiler. Bu özel gece, heyecanın dorukta olduğu birliktelik ve spor dolu bir atmosferde geçti. Çanakkale Barosu'nun düzenlediği resepsiyon, adli yılın başlangıcını karşılamak ve birlik beraberlik içinde yeni döneme adım atmak amacıyla unutulmaz anılara sahne oldu.
 
Cuma Deren