Yaşı kemale varmiş kentliler o günlerden söz eder iken, içlerini çeke çeke;
"Karşıkılı kıyılarında piknikler yapılırdı, içinde ise biz çocuklar yüzebiliyorduk."
Sarıçay' ın tıpkı Porsuk gibi,  içinde gondolların yüzebildiği, gezinti alanı olabileceini,kıyısında çay bahçelerinin ve parkların bulunduğu, Çanakkale 'nin ziyaretçileri başta,  şehrin yaşayanları için özel bir mekan olabileceğini savunan vatandaşlar;
"Yerel yönetimin yapamadığını, pek ala Çevre ve Şehircilik İl Müdürülğü yapabilir" diyerek, Çanakkale için çarpıcı bir öneride bulundular.
------------------------------------------
İÇİNDE GONDOLLAR, BURASI PORSUK...
PEKİ YA; SARIÇAY' IN NEYİ EKSİK?...
------------------------------------------
"Hayali bile güzel..." Eskişehir'i ziyaret edip, Porsuk'da gondolla gezen  Çanakkalelilerin,  Sarıçay'ı andıran güzellikteki alanda; "Burası Porsuk, peki ya Sarıçay' ın neyi eksik?" ifadeleri il dile getirdikleri soruya yanıt aradıkları gözlendi.
Bir zamanlar, çevresel etkelerden dolayı, kokudan etrafından geçilmek istemeyen Eskişehir' in Porsuk' u, Yerel yönetimin becerikli elleri sayesinde,  ziyaretçilerin gondollar ile gezebildiği hale getirilmişti.
Porsuk, insan eli ile oluşturulmuş bir yüzme alanı, ara ara dalgalar getiren sistem sayesinde de,  kıyısında güneşlenenlere, Eskişehir' in göbeğinde  plaj keyfi yaşatmaya başlamıştı.
PORSUK'A BEŞ BASACAK DEĞER...
Eskişehir'i ziyaret eden Çanakkaleliler, Sarıçay' ın da tıpkı Porsuk gib bir görünüme kavuşabileceğini savunuyorlar.
Şehrin kıdemli yaşayanları çocukluk yıllarından bahisle Sarıçay'ı anlatır iken;
"Karşıkılı kıyılarında piknikler yapılırdı, içinde ise biz çocuklar yüzebiliyorduk." ifadelerini kullanıyorlar.
Sarıçay' ın tıpkı Porsuk gibi,  içinde gondolların yüzebildiği, gezinti alanı olabileceğini,kıyısında çay bahçelerinin ve parkların bulunduğu, Çanakkale 'nin ziyaretçileri başta,  şehrin yaşayanları için özel bir mekan olabileceğini savunan vatandaşlar;
"Yerel yönetimin yapamadığını, pek ala Çevre ve Şehircilik İl Müdürülğü yapabilir" diyerek, Çanakkale için çarpıcı bir öneride bulundular.
Bir çok Çanakkaleliye göre; Doğal oluşumu ile, Porsuk'a 'beş' basacak özelliklere sahip Sarıçay' da, gondolla gezmek bir yana,  düzele olraak yapılacak çay yatağı temizliği sayesinde, boğaz ile buluştuğu noktadan Sarıçay' a giren bir çok balık türünün, olta ile avlanacak hale gelmesi de mümkün.
Cuma Deren