AK Parti kurmayı Ala; "Önceki dönem milletvekillerimiz yine sahadalar.  Mekanizmaların dışında olan kardeşlerimiz daha çok sahadalar ve siyaset yapıyorlar.  Biz bu rahatlık içeresindeyiz." şekilnde konuştu.
AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Mahalli idareler Seçim takviminin hızla işlediği sürece ilişkin açıklamalarda bulunduğu Başkent' te, muhalefet partilerinde bulunan belediyeleri de mercek altına aldıklarını ifade etti.
İktidar partililer, bu soruya yanıt arıyor;
"ÇANAKKALE' DE  'NE OLACAK?' "
AK Parti kurmayı Ala'nın, 'değişim olacak' sözleri üzerine, Çanakkale siyaset kamuoyunun bir beklentiye girdiği gözleniyor.
İl Başkanlığı dahil, Merkez ilçe ve ilçe teşkilatları başkanlarının, her seçim sonrasında değiştiği bilinen Çanakkale'de, son seçimde yaşanılan başarısızlık, kaybedilen bir vekilliğe rağmen, değişim yaşanmayışı, kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.
---------------------------------
AK Parti kurmayının hayli net ifadesi olan; 'Ak kadrolarda Değişim olacak' vurgusunun, Çanakkale siyaset kamuoyunda yanıtı merak konusu pek çok soruyu dile getirmeye yettiği  gözlendi.
Genel Başkanvekili Efkan Ala, geçtiğimiz hafta içinde: "AK Parti'de tabii ki değişim olacak Önümüzdeki kongrede değişim arzusunu, tecrübenin değişimle birlikte görüleceği bir kompozisyonu milletimizle buluşturacağız" ifadelerini kullanmıştı.
TEŞKİLATLAR MERCEK ALTINDA!?!..
Efkan Ala net konuştu"DEĞİŞİM OLACAK!!!"
Çanakkale'de,  her seçim sonrası yaşanan İktidar parti teşkilatlarındaki değişimin,  bu seçim sonrası gerçekleşmemesi dikkatlerden kaçmıyor.
Partililerin;  İl Başkanlığı dahil, Merkez ilçe ve ilçe teşkilatları başkanlarının, her seçim sonrasında değiştiği bilinen Çanakkale'de, son seçimde yaşanılan başarısızlık, kaybedilen bir vekilliğe rağmen, değişim yaşanmamasının nedenine öğrenmeye çalıştıkları gözleniyor.
AK kadrolarda değişim olacağı açıklaması, geçen ahfta içinde Başkent Ankara'dan geldi.
Genel Başkanvekili Efkan Ala; "Önceki dönem milletvekillerimiz yine sahadalar. Mekanizmaların dışında olan kardeşlerimiz daha çok sahadalar ve siyaset yapıyorlar. Biz bu rahatlık içeresindeyiz. " diye konuştu.
İktidar Parti kurmayı Ala, geçtiğmiiz hafta içinde verdiği demeçlerde; 'Ak kadrolarda Değişim olacak' vurgusu yaptı. Ala'nın bu çıkışının  Çanakkale siyaset kamuoyunda yanıtı merak konusu pek çok soruyu dile getirmeye yettiği  gözlendi.
Genel Başkanvekili Efkan Ala, geçtiğimiz hafta içinde:  "AK Parti'de tabii ki değişim olacak Önümüzdeki kongrede değişim arzusunu, tecrübenin değişimle birlikte görüleceği bir kompozisyonu milletimizle buluşturacağız" ifadelerini kullanmıştı.
Önümüzdeki 7 Ekim'de yapılacak AK Parti olağanüstü kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan İktidar kurmayı Efkan Ala;  "AK Parti'de tabii ki değişim olacak. AK Parti değişim ve birikimi bir arada taşıyan ve bir arada geliştiren partinin adıdır.
AK Parti, Milleti memnun eden, o günün koşullarına göre karar alabilecek mekanizmaları oluşturacaktır.
Önümüzdeki kongrede de milletimizin değişim arzusunu, birikimin taşınması arzusunu, tecrübenin değişimle birlikte görüleceği bir kompozisyonu milletimizle buluşturacağız" şekilnde sözlere imza attı.
Başkent Ankara'dan, 7 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrede kadrolarda değişim yapılacağı mesajını veren Ala, değişim ile birikimin bir arada olacağı bir kongre yapacaklarının altını çizdi.
BU SÖZLERİ, HANGİ ESKİ VEKİLLERE?
"MEKANİZMA DIŞI SİYASETTEN, RAHATSISIZ!!!"
"Geçtiğimiz seçimlerde TBMM’deki milletvekillerimizin yüzde 65’ni yeniledik." vurgusu yapan Ala, geçen hafta içinde verdiği demeçlerinde, mekanizma dışı siyaset yapan eski vekillerden duydukları rahatsızlığa dikkat çekti.
Ala; "Ama önceki dönem milletvekillerimiz yine sahadalar. Siyaset sadece Meclis’te yapılmıyor.
AK Parti, AK Parti teşkilatının ve genel merkezinin dışında 12 milyon üyesi olan büyük bir ailenin partisidir.
Mekanizmaların dışında olan kardeşlerimiz daha çok sahadalar ve siyaset yapıyorlar. Biz bu rahatlık içeresindeyiz.
AK Parti'de tabii ki değişim olacak. Her zaman birikimle yeniliği ve değişimi bir arada tutuyoruz. Böyle bir sonuçla milletimizi buluşturacağız. AK Parti, değişim ve birikimi bir arada taşıyan ve bir arada geliştiren partinin adıdır. Milleti memnun eden, o günün koşullarına göre karar alabilecek mekanizmaları oluşturacaktır. Önümüzdeki kongrede de milletimizin değişim arzusunu, birikimin taşınması arzusunu, tecrübenin değişimle birlikte görüleceği bir kompozisyonu milletimizle buluşturacağız."  ifadelerini kullanmıştı.
"ÇANAKKALE' DE DE DEĞİŞİM OLACAK MI?"
AK Parti kurmayı Ala'nın, 'değişim olacak' sözleri üzerine, Çanakkale siyaset kamuoyunun bir beklentiye girdiği gözleniyor.
İl Başkanlığı dahil, Merkez ilçe ve ilçe teşkilatları başkanlarının, her seçim sonrasında değiştiği bilinen Çanakkale'de, son seçimde yaşanılan başarısızlık, kaybedilen bir vekilliğe rağmen, değişim yaşanmayışı, kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştı.
Erdem Sürek