Çanakkale’de Turizm, organik tarım ve arkeoloji  denince akla gelen ilk isimlerden biriydi Yüksel Ergen. Özellkle arkeoloji alanında yaptığı çalışmalarla Çanakkale tanıtımına katkı sunan Ergen Güzelyalı Köyünde muhtarlık da yaptı. 2020 yılında  78 yaşında hayatını kaybeden Yüksel Ergen, Çanakkale’de bir yıldı daha kaydırırken, adının yaşatılması ve başarılarını gelecek nesillere aktarılması amacı ile Güzelyalı Muhtarlığı girişimleri ve Çanakkale Belediyesinin desteği ile Güzelyalı’da oluşturulan parka Güzelyalı Eski Muhtarı H. Yüksel Ergen’in ismi verildi.  Ergen’in ismini taşıyacak parkın açılışı ise önceki gün gerçekleştirildi.  Parkın açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay ve Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Elif Çelik’in yanı sıra, Ergen ailesi ve yakınları ile Güzelyalı sakinleri katıldı.
 1999-2004 tarihleri arasında Güzelyalı Mahalle Muhtarlığı görevinde de bulunan ve 2020 yılında vefat eden Ergen’in; kentimize sanayi, turizm, tarih ve organik tarım alanlarında da büyük katkıları oldu. Müzik sanatında da ön planda yer alan Yüksel Ergen anısına, açılışa katılan misafirlere keman, piyano ve flütten oluşan müzik dinletisi sunuldu. Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan  “Yüksel Ergen, çok renkli ve başarılı bir kişiliği olan insandı. Sanayiye, turizme büyük katkıları olan, Troya sevdalısı, Organik tarımı kentimize kazandıran, hayvan dostu, müzik sanatçısı, dolu dolu hayatı olan bir insandı. Kendi anısına yapılan bu park oldukça güzel; yaşasaydı kendisi de böyle olsun isterdi. Bizim burada bir araya gelmemize vesile oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum, rahmet diliyorum. Parkın yapımı adına Güzelyalı Mahallesi Muhtarımız Elif Hanım’ı da tebrik ediyorum. Yüksel Abi’ye yakışan bir park oldu. Biz belediye olarak bakımı, temizliği, eksikleri konusunda gereken her türlü desteği vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Park açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından, park alanını gezen protokol üyeleri ve davetliler hem alan hem de Merhum Ergen’in çalışmaları hakkında bilgilendirildi.
 
Şerife Erdem