Enflasyon canavarının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri, Bozcaada Turizm sektöründe de hissediliyor. Buna bir de, Belediye Meclis kararı eklendi.
'Tatil' denilince akla gelen adreslerin başındaki Bozcaada'da, CHP' li belediyenin aldığı meclis kararı ile başlattığı uygulamaya, tepkiler gelmeye başladığı gözlendi.
Kaba Türkçe ile; "Ayak bastı vergisi" diye isimlendirilen uygulamaya, ada ziyaretçilerinin ateş püskürdüğü gözleniyor.
Türkiye'nin Kuzey Ege denizindeki iki ada ilçesinden biri olan Bozcaada'ya, 1 Ağustos tarihinde ziyarete gidenlerin tamamının, şu soruya yanıt aradıkları gözlendi;
"Bozcada' da; ‘Deli Dumrul’ dönemi mi?.."
-------------------------------------------------
Konaklama Bedeli Uçtu,
Tatilciye, Bir de Katkı Payi!?!...
-------------------------------------------------
Bozcaada’ nın ziyaretçileri şokta. CHP’ li Belediye Meclisi alıdğı karar ile Ada’da; ‘Çevre ve Trafik Düzenlemesi Katkı Ücreti’ adı altında tahsilat dönemi başlattı.
Enflasyon canavarının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri, Bozcaada Turizm sektöründe de hissediliyor. Buna bir de, Belediye Meclis kararı eklendi.
Gecelik konaklama ücretlerinin cep yaktığı ada’da, Tatilciler bir de katkı payı ödelyince, şikayetler bir anda arttı.
Gazeteniz VİTAMİN’ in Haber Merkezine, 1 Ağustos tarihinde adayı ziyaret ettiğinde, kendisinden tahsil edilen Katkı ücretini anlatır ödeme fişini gönderen Çanakkaleli vatandaş; “Bu uygulama, Ada’ya gelmeyin der gibi” diyerek, tepkisini dile getirdi.
'Tatil' denilince akla gelen adreslerin başındaki Bozcaada'da, CHP' li belediyenin aldığı meclis kararı ile başlattığı uygulamaya, tepkiler gelmeye başladı.
Kimi vatandaşa göre; Kaba Türkçe ile; "Ayak bastı vergisi" diye isimlendirilen uygulamaya, ada ziyaretçilerinin ateş püskürdükleri gözleniyor.
Türkiye'nin Kuzey Ege denizindeki iki ada ilçesinden biri olan Bozcaada'ya, 1 Ağustos tarihinde ziyarete gidenlerin tamamının, şu soruya yanıt aradıkları gözlendi; "Bozcada' da; ‘Deli Dumrul’ dönemi mi?.."
TEKNE İLE GELENLER DE ÖDEMEYE TABİİ..
CHP li Bozcaada Belediyesi Meclisi’nce alınan kararı anlatır metinde; “Belediyemiz 2023 yılı Gelir Tarifesinin bazı maddelerinin değerlendirilmesi konusu görüşüldü.
Belediye Başkanlığımızca 14/11/2022 tarihinde 2022/56 karar numarası ile belirlenmiş olan gelir tarifesinin 18. Maddesinde bulunan; Belediyemiz iskelesine yanaşacak olan teknelerin işgaliye bedellerinin düzenlenerek, Misafir tekne olarak limana bağlanan  teknelerden metrekare üzerinden katsayı ücreti, (en boy ile metrekare hesaplanacaktır.) olarak 11 lira alınmasına
7 günden uzan kalışlarda %15 indirim yapılmasına. Ekim-Nisan ayları dahil %25 indirim yapılmasına, Elektrik ve su ücretlerinin ayrıca tahsis edilmesine, Gelir tarifesinin 43 Madde kısmında belirtilen Ticarethanelerin hem mekanik hem elektronik m3su ücretinin %50 arttırılmasına, diğer tüm kalemlerin m3 su ücretinin %40 oranında arttırılmasına
Belediye Meclisinin 14,11,2022 tarih 2022/56 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Gelir tarifesinin 36.maddesinde geçen iskele geçiş ücretleri ibaresinin; Çevre ve Trafik Düzenlemesi Katkı ücreti olarak değiştirilmesine (22/11/2018 tarih ve2018/89 sayılı meclis kararına)istinadenve bu başlık altında
‘Birinci ikameti Bozcaada da olan halk kart sahiplerinden yılda bir defaya mahsus olmak üzere her araç için Sticker/pul bedeli:100 Tl’, Taksi, Pikap ve Binek araçlardan; 50 TL, Kamyon, Damperli kamyon.otobüs minibüslerden:100 tl
Tır ve İş Makinelerinden :150 Tl alınmasına ve Gelir Tarifesine işlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.” İfadeleri yer bulmuştu.
Eıdem Sürek