Beyin kanaması tanısıyla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine kaldırılan ve 2 gün  tedavi gören ancak tüm tıbbi müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen 66 yaşındaki Devlet Ses Sanatçısı  Mehmet Ertürk’ün organları ailesi tarafından bağışlandı.  Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Organ Bağış Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü ve Hemşire Gönül Pınarcıoğlu aile ile bir  görüşme gerçekleştirildi.
Devlet Ses Sanatçısı Mehmet Ertürk’ün ı oğlu  ile görüşen bağış ekibi olumlu yanıt aldı.  Devlet Sanatçısı olan Mehmet Ertürk’ün Oğlu Ata Ertürk “Babam sağlığında bana ‘Oğlum ben bir gün ölürsem benim organlarımı bağışla. Öldükten sonra toprak olup gideceğiz. Hiç olmazsa birilerini yaşatayım, ben de onunla birlikte yaşamaya devam edeyim’ demişti. Ben de babamın bu isteğini yerine getirdim.” dedi.
Devlet Hastanesi Organ nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü ise yaptığı açıklamada ''Ata en doğru kararı verdi. Organ nakli bekleyen pek çok hastamızı hayata bağlayacak. Sağlığına kavuşmayı bekleyen birileri Mehmet Ertürk'ün organlarıyla yaşamaya devam edecek. Ata'nın acısı büyük biliyorum. Kendisine bu duyarlı kararından dolayı teşekkür ediyorum. Babası başkalarına can verdiği için o da yaşamaya devam edecek' 'dedi.
 Organ nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü ve ekibinin Organ nakil merkezleriyle temasa geçmesi sonucunda Ertürk’ün  iki böbreği ve karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi, korneaları ise Bursa Uludağ Üniversite Hastanesinde nakil bekleyen hastalara umut oldu.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser yaptığı açıklamada, merhuma Allah’tan rahmet dilerken örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
 
Haber Merkezi