YAZLIK KOMŞUSU KURMAYLAR,
POLİTİKADA SÖZ SAHİBİ OLDULAR!..
Çanakkale siyaset kamuoyu; Suluca köyü ile irtabatlı iki ismin siyasette söz sahibi olması karşısında, "En güçlü köy, Suluca" söyleminde bulunmaya başladı.
Bir dönem aradan sonra yeniden AK Parti Çanakkale milletvekili seçilen Ayhan Gider ile Meclis Başkanlığına aday gösterilen İktidar parti  Kurmayı Numan Kurtulmuş' un, Lapseki Suluca köyünde yazlık komşuları olmaları, siyaset kamuoyuna göre Suluca' yı en güçlü köy durumuna getirdi.
----------------------------------
YAZLIK KOMŞUSU KURMAYLAR,
POLİTİKADA SÖZ SAHİBİ OLDULAR!..
-----------------------------------
Son gelişme, Çanakkale' de günün sorusuna dönüştü. Siyaset kamuoyunda, önceki günden beri şu soru dile geliyor: "Çanakkale' nin en güçlü köyü hangisi!?!.."
Kimi Çanakkleliyegöre; Dünyanın en bilinen ören yerleri Troya, Assos'a  komşu köyler en güçlü, kimi Çanakkaleliye  göre ise; 7 Düvel'e geçit verilmeyen Gelibolu yarımadası'nda tarihe geçen Zaferle anılan köy en güçlü.
Siyaset kamuoyunda; önceki akşam yaşanan gelişmeye bağlı dillenen ve kulaktan kulağa yayılıp, yanıtı aranmaya başlayan sorunun cevabının  şöyle gelmeye başladığı öğernildi; "En güçlü köy,  Lapseki Suluca.."
YILDIZI PARLAYAN BÖLGE, SİYASETİN DE GÖZDESİ
'1915 Çanakkale Köprüsü' projesinin hayata geçmesi ile Yıldızı her geçen gün parlayan hale dönüşen Lapseki, Politikada da söz sahibi oldu.
Çanakkale siyaset kamuoyunun; Lapseki'nin Suluca köyü ile irtabatlı iki ismin siyasette söz sahibi olması karşısında, "En güçlü köy, Suluca" söyleminde bulunmaya başladığı gözlendi.
Bir dönem aradan sonra yeniden AK Parti Çanakkale milletvekili seçilen Ayhan Gider ile Meclis Başkanlığına aday gösterilen iktidar parti Kurmayı Numan Kurtulmuş' un, Lapseki Suluca köyünde yazlık komşuları olmaları, siyaset kamuoyuna göre Suluca' yı en güçlü köy durumuna getirdi.
Suluca köyü ile irtibatlı , yazlık komşusu iki siyasetçinin, Türkiye siyasetinde önemli isimler haline gelmesi dün Çanakkale'de bir kez daha  günün konusuna dönüştü.
Lapseki' ye bağlı Suluca' da, Türkiye siyasetine yön veren iki politikacının da yazlıklarının bulunması ve birbirlerine komşu olmaları, Suluca köyünü daha bir gündeme getirdi.
Önceki akşam İktidar parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş'u  aday olarak gösterdi. Bu gelişmeye an itibari ile Çanakkale siyaset kamuoyunda çeşitli yorumlar geldi.
En dikkat çekenlerinin ise; "Yazlık komşuları, politikada da söz sahibi oldu" ve "Suluca, artık  Çanakkale'nin en güçlü köyü " şeklinde olduğu gözlendi.
Cuma Deren