Kurak bir kışı geride bıraktığımız bu yıl beklenen yağmurlar bir türlü gerçekleşmedi.  Bahar ayında yağan yağmurlar ise ancak günlük tüketilen suyu karşıladı. Susuz yazın kapıya dayandığı bu sene  için Çanakkale Belediyesi kuyu alternatifini devreye alsa da  risk devam ediyor. Haziran Ayı Belediye Meclisinde  verileri paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Atikhisar Barajındaki doluluk oranının yüzde 52,4 olduğunu açıkladı.
Günlük su tüketimin 35 bin metreküpe ulaştığı Çanakkale’de kışın beklenen yağışlar gerçekleşmezken umutlar Bahar aylarında yağacak yağmurlara  kalmıştı. Nisan ve Mayıs aylarında yağan yağmurlar da yeterli olmayınca  umutları suya düştü.  Tarımsal sulamanın azaltılacağı Atikhisar Barajına alternatif olarak Çanakkale Belediyesi su kuyusu sondaj çalışması gerçekleştirmişti. Ancak kapıya dayanan susuz yazda krize çareler aranmaya devam ediyor.  Haziran Ayı Belediye Meclisinde   Atikhisar barajı ile ilgili bilgiler Veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan   Atikhisar Barajındaki doluluk oranının yüzde 52,4 olduğunu açıkladı.
  Gökhan, “Atikhisar Barajı'nda doluluk oranımızı yine 52,4. Ne uzuyor ne kısalıyor. Yağışlar kullandığımız suyu takviye ediyor. Onun dışında herhangi bir ilave bir şey olmadı maalesef. Biliyorsunuz bu yıl hem buradan s yapılan sulamalarda hem Bayramiç Barajı'ndan yapılan sulamalarda kısıtlama var köylerde. Özellikle Kumkale Ovası'nda çeltik ekimiyle ilgili kısıtlama var. Burada da yine sadece fidan ve hayvan yemi olarak o bitkisel üretimlere verilecek. Onun için kuraklık yine başımızın derdi, bütün dünyada olduğu gibi. Onun için bizim tedbirlerimizle devam ediyor. Özellikle yıkama ile ilgili ve diğer konularda, bu tedbirlerimiz de devam ediyor” dedi.
 
Şerife Erdem