Bilim isanlarının 'Bin yılın felaketi' diye değerlendirdiği 6 Şubat' ta meydana gelen Depremlerin üzerinden aylar geçti, artçcılar sürüyor.
Meydana gelen artçılardan biri üzerine,  ÇOMÜ'den emekli  Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek hiç de iyimsir düşünmeden net sözler etti.
"Artçılar beklendiği gibi devam ediyor. Bunda bir sorun yok. Fakat; artçılar içinde Atatürk Barajı yakınında olan 3.5 büyüklükteki artçı beni rahatsız etti.
Büyük bir deprem değil ama olduğu yer kritik." uyarısı yaptı.
--------------------------------
DEPREM DEDE'DEN, DÜŞÜNDÜREN YORUM;
"ARTÇI NORMAL, YERİ KRİTİK"
---------------------------------
Deprem kuşağındaki Çanakkale'den, meydana gelen yeni bir artçı için endişe verici sözler geldi. jeoloji Profesörü Perinçek; "NORMAL FAKAT, EN KRİTİK NOKTADA!" diyerek, o bölgeye dikkat çekti.
Batı'nın en ucundan, Doğu' ya sesini yükselten isim ÇOMÜ' den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçe oldu.
Büyük harflerle konuşan Perinçek; "ATATÜRK BARAJI YAKININDA OLAN DEPREM CİDDİYE ALINMALI" çağrısında bulundu.
Çanakkalelilerin deyimiyle, 'Deprem dede'  bin yıl önce yıkıcı deprem yaratan o fay hattnına dikkat çekti.
Bilim isanlarının 'Bin yılın felaketi' diye değerlendirdiği 6 Şubat' ta meydana gelen Depremlerin üzerinden aylar geçmesine karşın, beklendiği gibi artçcılar sürüyor.
Artçıların normal olduğunu; ancak içlerinden birinin meydana geldiği noktanın kritik olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Perinçek;
"Artçılar beklendiği gibi devam ediyor. Bunda bir sorun yok. Fakat; artçılar içinde Atatürk Barajı yakınında olan 3.5 büyüklükteki artçı beni rahatsız etti.
Büyük bir deprem değil ama olduğu yer kritik." uyarısı yaptı.
Perinçek' in;  adeta, "BİR FAY VAR, BİN YILDIR UYKUDA" demeye getiren ifadeleri gözden kaçmadı.
BİR FAY VAR Kİ; 7-8 ŞİDDRETİNDE İKİ DEPREM ÜRETMİŞ
Artrçılardan birinin yaşanıdğı bölgede, büyük depremler üretmiş faylar olduğuna dikkatd çeken Prof. Dr. Perinçek;
"Bölgede bulunan aktif faylarda biri de Bozova Fayı. Bu fay,  geçmişte Urfa dolayında 718 ve 1003 tarihlerinde 7 ve 8 şiddetinde iki deprem üretmiş.
Bozova fayı kuzeyinde tarafımızdan haritalanan fakat aktif fay haritasında olmayan iki fay var." diyerek, hazıralıdğı grafik üzerinde o bölgeye dikkat çekti.
Prof. Dr. Perinçek; "Grafikte koyu renk ile işaretli bu fayların birleşme noktasına yakın alanda 2017 yılında  5.5 büyüklükte deprem olmuştu. Bu nedenlerle 3.5 büyüklükteki depremi ciddiye alıyorum." dedi.
Cuma Deren