SAHTE GÖRSELLER YAYILDI, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI KONUŞTU;
“Asilsizdir, Haberler Dezenformasyondur”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı; “Sosyal medya mecralarında sahte görseller eşliğinde dolaşıma sokulan ‘kabine listeleri’ asılsızdır, bu türden haberler dezenformasyondur” açıklaması yaptı.
AK Parti Genel sekreteri, Çanakkaleli siyasetçi Fatih Şahin’ in, seçimden çok önce Yeni oluşacak kabinede Bakanlık görevi üstlenmesi beklentisi hat safhaya çıkmıştı. Şahin’ in bakan olacağına kesin gözüyle bakan Çanakkaleliler, dün sabah saatlerinde sosyal medyada yayılan o liste ile hayal kırıklığı yaşamıştı.
Bu olumsuz havanın etkisi kısa sürdü. İlerleyen saatlerde, umutları yeniden yeşerten açıklama geldi. İletişim Başkanlığı söz konusu kabine listesi görselinin asılsız olduğunu vurguladı.
-------------------------------------
‘YENİ KABİNE’ GÖRSELİ, YALAN ÇIKTI !...
SAHTE GERSELLER YAYILDI, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI KUNUŞTU;
-------------------------------------
AK Parti’nin Çanakkale teşkilatları, deyim yerinde ise; “Bir ‘Oh’ Çekti”
Seçim sonrası Oluşacak yeni kabinede Çanakkaleli siyasetçi, AK Parti Genel sektereti Fatih Şahin’ in Bakan olacağı beklentisi oluşmuş, bu varsayım seçimlerden çok evvel de kamuoyunda dile gelen olmuştu.
Dün, Başkent gündeminde olduğu gibi, Türkiye siyaset kamuoyunda da yankı uyandıran ‘Kabine listesi’ görseli, sosyal medyaya düştü. O görsel, günün en konuşulanına dönüştü.
Çanakkalelilerin, “Hemşehrimiz bakan olacak” beklentisini bir anda yerle bir eden sözde kabine listesinin aslısız olduğu duyurulunca, AK Parti teşkilatlarının rahat bir nefe aldıkları gözlendi. 
AK Parti Genel sekreteri, Çanakkaleli siyasetçi Fatih Şahin’ in, seçimden çok önce Yeni oluşacak kabinede Bakanlık görevi üstlenmesi beklentisi hat safhaya çıkmıştı. Şahin’ in bakan olacağına kesin gözüyle bakan Çanakkaleliler, dün sabah saatlerinde sosyal medyada yayılan o liste ile bir anda büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı.
Bu olumsuz havanın etkisi kısa sürdü. İlerleyen saatlerde, umutları yeniden yeşerten açıklama geldi. İletişim Başkanlığı söz konusu kabine listesi görselinin asılsız olduğunu vurguladı. 
İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin; “Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ‘kabine listeleri’ nin asılsız olduğunu bildirdi.” Diyerek, görsel gibi, haberlerin asılsız olduğunu vurguladı.
İletişim başkanlığı, DMM'nin paylaşımında; "Sosyal medya mecralarında sahte görseller eşliğinde dolaşıma sokulan 'kabine listeleri' asılsızdır, bu türden haberler dezenformasyondur.
Kamuoyunun, sahte görsel ve dezenformatif içeriklere itibar etmemesi sağlıklı bir siyasal iletişim ortamının varlığı için önem arz etmektedir." denildi.
Seçimden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine, son günlerin merak konusuna dönüşmüştü.
Bazı hesaplardan dolaşıma sokulan bir isim listesi, sosyal medyada büyük ses getirdi. Kabine üyelerinin isimlerinin yer aldığı iddia edilen listeyle ilgili açıklama yapan İletişim Başkanlığı, bazı kesimlerce oluşturulmaya çalışıldığı gözlenen tartışmalara da son vermiş oldu.
Cuma Deren