Ekosistemlerin sürdürülebilirliği ve gıda güvenliği için hayati bir rol oyna arıların önemini vurgulamak ve onların korunmasına yönelik farkındalığı artırmak amacıyla dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Arı Günü kutlanıyor. Ülkemizin en çok bal yetiştirdiği illerden biri olan Düzce ilinin balını tanıtmak ve  arılara yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Düzce Üniversitesi  3 yıldır Dünya Arı Günü etkinlikleri kapsamında resim yarışması gerçekleştiriliyor. Arı Günü Dolayısı ile  ‘Arı Varsa Hayat Var’  teması ile bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen  Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması ulusal olarak gerçekleştirildi.  Yarışmaya Çanakkale Gazi Ortaokulu Öğrencisi Beyza Ağlar da katılarak birinci oldu.
Düzce Üniversitesi  Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM)yürütücülüğü ve BEEO Propolis, Apimaye, CanVet, sponsorluğunda düzenlenen  yarışmanın sonuçlanmasının ardından  Online olarak ödül töreni gerçekleştirildi. Online olarak gerçekleşen Ödül töreninin açılışında konuşan DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, 3. Geleneksel Dünya Arı Günü Resim Yarışması’nı düzenlemekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade ederek, bir etkinliği düzenlemekten çok onu sürdürülebilir kılmanın daha önemli olduğunu vurguladı. Gelecek nesillerde arı farkındalığı yaratmak için yola çıktıklarını belirten Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, arının ne kadar önemli olduğunu bilmeyenler için farkındalık oluşturmak istediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını sözlerine ekledi.  
 Yarışmaya ‘Nefes=Arı Ve Arı Ürünleri’ eseri ile katılan Çanakkale Gazi Ortaokulu öğrencisi Beyza Ağlar Ortaokul kategorisinde birinci oldu.  Beyza ağlar’a ödülü Düzce Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz tarafından takdim edildi.  
Burcu Erdal