İttifak’ın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan bir basın açıklaması gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söylemişti. İttifakın güçlü partisi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğluna destek vereceklerini açıkladı.
13. Cumhurbaşkanlığının 2. Tur seçimleri için siyasiler yoğun mesai yaparken günlerdir kulislerde dolaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Karadağ’ın Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlunu destekleme bilgileri resmiyete kavuştu ve Zafer Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alarak Millet İttifakına katıldı.  İlk Turda %5 oy alarak seçimde kilit rol oynayan ATA ittifakı, seçimden sonra dağıldı. İttifak’ın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan bir basın açıklaması gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini söylemişti. İttifakın güçlü partisi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğluna destek vereceklerini açıkladı.
İki genel Başkan Birlikte kameralar karşısına geçerek gerçekleştirdikleri Basın açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu “Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak bir araya geldik. Güzel sonuçlar elde edildi. Ev sahipliği için genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Umarım çok daha güzel bir atmosfer sonrası buluşacağız” dedi.
Ümit Özdağ: Türkiye'nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon sığınmacının vatanlarına geri yollanmadan Türkiye’nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Kiraların yükselmesini engelleyemeyiz, vatandaşlık satarak Türk halkının gayri menkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. 14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulması ve medyanın böyle olması vatandaşa erişimimizi engelledi. 2 adayın 28’inde ikinci bir yarış için Türk halkının önüne gidecek. AK Partili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. ‘Sığınmacılar konusunda ne yapmak istiyorsunuz’ diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise sığınmacıların vatanlarına dönmesini ve bu politikayı izleyeceklerini söyledi.
Kemal Kılıçdaroğlu’na Oy Verin
Sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan sökecek bir model üzerinde bir fikir birliğine vardık ve bundan dolayı Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu ikinci turda destekleme kararı verdik. Şimdi buradan 1. Turda oy vermiş tüm seçmenlere çağrım; Türkiye’nin Türkiye olarak kalmasını istiyorsanız, Türkiye’nin göçmenistan olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığında endişelenmek istemiyorsanız, oğlunuzu köşedeki bakkala güven içinde yollamak istiyorsanız, annelerinizden ve babalarınızdan aldığınız Türkiye’yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız 28 Mayıs’ta yapılacak seçimde 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikalara ve Kılıçdaroğlu’na oy verin. Bu ülkemizin göçmenistan olmamasının tek yolu.
 
Haber Merkezi