Bu genetiğin korunması ve bilinçli mantar toplayıcılığının yapılmasını sürdürmesi amacı ile  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı işbirliğinde doğada mantar semineri düzenlendi.
Her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında ülkemiz doğasında oluşan mantarlar,  toplayıcılar tarafından toplanarak yöresel pazarlarda satılan mantarlar, köylülere de gelir kapısı oluyor.  Doğadan toplanan yaban mantarlarının devamlılığı hem toplayıcıların gelirinin arttırmasıyla ülkemize ekonomik katkı olarak, hem de ülkemizin genetik çeşitliliğinin devamı ve genetik kaynaklarımızın korunması açısından önemlidir. Bu kapsamda yola çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı işbirliğinde doğada mantar semineri gerçekleştirildi.
Tıbbi Mantar Uzmanı ve Mantar Yetiştiricisi Selime Semra Erol’un katılımıyla  gerçekleştirilen ‘Mantar Toplama Etkinliği ve Söyleşisi’ bu kez konferans salonunda değil, doğada gerçekleştirildi.    Katılımcıların da yoğun olduğu doğadaki seminerde  Selime Semra Erol, Mikoloji alanındaki çalışmaları, tıbbi mantar yetiştiriciliği ve zehirli mantarlarla ilgili bilgiler verdi.  Seminerd3ki bilgilendirmeler esnasında doğayı da gezen katılımcı ve öğrenciler bir yandan da mantar toplayarak inceleme gerçekleştirdiler ve mantarlar hakkında da uygulamalı bilgiler aldı.
 
Şerife Erdem