Toplumu ayakta tutan temel öğelerden biri olan aile, çocuğun güvenli gelişimi için oluşmuş en ideal ortamdır. Aile ortamında çocuğun ihtiyacının zamanında ve yeterince karşılanması gelecekte sağlıklı nesillerin oluşmasına ve güçlü toplumların varlığına destek verir. Bu kapsamdan yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı  Tüm illerde aileyi anlatmak ve ailenin toplumdaki yerini sağlamlaştırmak amacı ile başlattığı ‘En Güvenli Sığınağımız Aile’ konferansı Çanakkale’de de gerçekleştirildi.  Çanakkale İl Müftülüğü  himayesinde Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen  konferansa aileler de yoğun katılım gösterdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ile  Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa  Çanakkale Valisi İlhami Aktaşın eşi Songül Aktaş, İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, İmamHatip, Kuran Kursu Öğreticileri, daire çalışanları ve vatandaşlar  katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçunun açış ve teşekkür konuşması ile başladı.
Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan ile  Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Lamia Levent Abul  ‘En Güvenli Sığınağımız Aile’ konferansı kapsamında   ailede muhabbet, merhamet, peygamber ailelerinden örnekler, peygamberlerin evlatlarıyla, eşleriyle sınanmaları gibi ailevi  konular hakkında   vatandaşlara bilgiler verdiler.
Haber Merkezi