Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke tarafından her yıl çeşitli etkinliklerle kutlan 10-16 Mayıs Engelliler Haftası bu yıl da Çanakkale’de çeşitli etkinliklerle kutlanırken  Boğaz ve Garnizon Komutanlığı da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Engellerin sevgi ile aşıldığı etkinlikte, engellilere yönelik 1 günlük temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi. Deniz Müzesi Komutanlığında düzenlenen Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne Vali İlhami Aktaş,  Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman Canpolat, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkân, şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Başvuru yapan 8 genç aileleri ile sabahın erken saatinde  Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’na gelerek 1 günlük  temsili askerliğine başladılar.  başvuru yapan 8 genç ilk olarak sabah tıraşı oldu.  Asker kıyafetini giyen askerler içtima alanına çıkarak eğitim yaptı. Eğitim sahasında bölük komutanı ve bölük astsubayı tarafından 8 engelli gence, harp silah ve araçların tanıtımı gerçekleştirildi. Temsili olarak bir gün askerlik heyecanı yapan Süleyman Kaan Çeviker “Engelli arkadaşlarımızla bugün 1 günlük temsili askerlik yapıyoruz. Onlarla bir arada olmaktan şeref duyuyorum. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Bir günlük askerlik değil daha uzun askerlik yapmak isterdim” dedi.  
Engelli gençlerden Berkay Yılmaz ise, “Çok mutluyum, çünkü askerlik yapacağım, komutana selam vereceğim. Rütbem belli, çavuşum ben. Çanakkale Boğaz Komutanlığı’nda askerliğimi yapacağım. Askerler sağ olsun beyaz kıyafetlerimi, siyah botlarımı giydirdi, onlarla törene katılacağım”  dedi.
Yemin eden engelli gençler ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konseri ile son buldu.
 Burcu Erdal