Başkent Ankara'da, Siyasetin de gündemine giren Kızılay ın Kan Stoklarının azaldığı haberleri üzerine, Büyük Bilik Partisi (BBP) Genel Başkanı dün çarpıcı bir çağrıya imza attı.
BBP Lideri Destici; "Kızılay Başkanı kurumsal yapıya zarar verdiğini idrak ederek görevi ehline bırakmalıdır." dedi.
Sosyal medyasından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık' a istifa çağrısında bulunan BBP Liderinin Destici' nin bu tepkisi, "Çanakkale'de durum ne?" sorusunu akla getirdi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde alınan bilgiye göre; Çanakkale' nin Devlet Hastaneleri, Kızılay'a bağımlı değil, Hastanelerin Kan bankalarında yeterli stok var,  ihtiyaç durumunda ulaşılan donerler sayesinde aranan Kan temin ediliyor.
------------------------------------------
AMELİYATLAR SÜRÜYOR
KIZILAY'A BAĞIMLI DEĞİLİZ
------------------------------------------
Kızılay'ın kan stoklarının azalması sebebiyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair bazı haberler, siyasetçilerin de gündemine girdi.
Başkent Ankara'dan ses veren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, Kızılay Başkanına sosyal medya paylaşımı ile adeta istifa çağrısı yaptı.
BBP Lideri Destici; "Kızılay Başkanı kurumsal yapıya zarar verdiğini idrak ederek görevi ehline bırakmalıdır." ifadelerini kullandı.
Sosyal medyasından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık' a istifa çağrısında bulunan BBP Liderinin Destici' nin bu tepkisi, "Çanakkale'de durum ne?" sorusunu bir anda akıllara getirdi.
Çanakkale Devlet Hastanelerinde, kan yokluğundan herhangi bir operasyonun ertelenmediğini, kan temininde Kızılay'a bağımlı olmadıkları bilgisini, İl Sağlık müdürlüğü yetkilileri verdi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde alınan bilgiye göre; Çanakkale' nin Devlet Hastaneleri, Kızılay'a bağımlı değil.
Hastanelerin Kan bankalarında yeterli stok var,  ihtiyaç durumunda ulaşılan donerler sayesinde aranan Kan kısa süre içinde temin edilebiliyor.
BAŞKENT ANKARA'DA KIZILAY TEPKİSİ
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den, dün  çok dikkat çekici bir duyuru geldi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya davet eden Destici, "Kızılay Başkanı kurumsal yapıya zarar verdiğini idrak ederek görevi ehline bırakmalıdır." diyerek sesini yükseltti.
Kızılay tarafından kan ihtiyacının giderilememesi yönünde çıkan iddialı haberlere, bir de bazı illerde ameliyatların ertelendiği haberi eklenince, siyasetçilerden değerlendirmeler gecikmedi.Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin altına düştüğü yönündeki dikkat çekici bilgiler karşısında,  Kızılay, 4 günlük kan stokunun kaldığını açıkladı. Birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ileri sürülüyor.Kan stoklarındaki azalma nedeniyle ameliyatların ertelendiğine ilişkin bir haberi alıntılayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması  gündeme bomba gibi düştü.Destici konu ile ilgili tepkisini gösterdi.  Paylaşımında şu ifadeleri kulandı;
"Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, on binlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır."
Cuma Deren