Üstelik  sıfır atık yaklaşımıyla gerçekleştirilen Kütüphanenin malzemeleri  geri dönüşüm eşyalarından yapılarak hem çevreye farkındalık yaratıldığı hem de geri dönüş  kütüphanesi oluşturuldu.Hem doğaya sahip çıkmak hem de okuma alışkanlığını kazandırmak amacı ile Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, geri dönüşümden kütüphane oluşturuldu. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından  okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak amacıyla başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Okulda kütüphane yapan Biga Hamdibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Geri Dönüşüm Kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.
Malzemeler Geri Dönüşümden Elde Edildi
Hem doğaya hem de öğrenciler saygılı kütüphane için Biga İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından tamamen geri dönüşümden elde edilen malzemelerle yapıldı. Geri dönüşüm malzemeleri atölyelere taşıyan öğrenciler kütüphane için raf, masa ve sandalye ürettiler.  Montajı da yine öğrenciler tarafından gerçekleştirilen kütüphane, geri dönüşüm kütüphanesi adı verildi.  525 kitabın yer aldığı kütüphanenin açılışına  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Remzi Altın, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 Projenin hayata geçirilmesinde emekleri olan başta Okul Müdürü Ali Canpolat ,öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eden Belediye Başkanı Erdoğan ve Şube Müdürü Altın, kurdele kesiminin ardından kütüphaneyi gezerek geri dönüşümden yapılan çalışmalar ve kitap sayısı hakkında bilgi aldılar.
 
Burcu Erdal