Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında  Şoförü ile Gelibolu İlçesine bağlı Karainebeyli köyüne gelen eğitimci Nazmi Arıkan, çiftliğinde ölü bulunmuştu.  Olayın zanlısı olarak Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, İstanbul'da yakalanıp, gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda yapılan ilk duruşmada  Ufuk Akçakaya için Müebbet Hapis Cezası İstenmişti. Çanakkale’de  2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında ise Akçekaya iki kere ağırlaştırılmış müebbet ezasına çarptırıldı.
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker ile birlikte geçen yıl Kurban Bayramı tatili için Gelibolu'nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine geldi. Çalışanların çiftlikte Arıkan’ı görmemesi ve telefonlara cevap vermemesi nedeni ile kontrol amaçlı gittikleri çiftliğe   Arıkan ile Eker'i kanlar içerisinde buldular. Çalışanlar durumu hemen sağlık ekiplerine ardından da jandarma ekiplerine bildirdi.  Kurtarılamayan Arıkan ve Şoförü Yapılan otopside Arıkan da 12'si öldürücü 47, şoförü Şerif Eker’de ise 27'si öldürücü 66 kesici ve delici alet yarası tespit edildi. Otopsinin ardından Arıkan ve Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da İstanbul'da toprağa verildi. Başlatılan soruşturma kapsamında çifte cinayetin şüphelisi iddiasıyla Tokatspor Kulüp Başkanı Ufuk Akçekaya, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.
Karar Duruşmasında En Üst Seviye Ceza İstendi
Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık ve tanıklar dinlenmişti. Davanın karar duruşmasında  ‘tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tanık ve sanık avukatları hazır bulundu. Müşteki Avukatı Kaan Karcılıoğlu, Nazmi Arıkan ve Şerif Eker'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Ufuk Akçekaya’nın en üst seviyeden ve takdir indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet cezalandırılmasını talep etti.
2 Kez Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı
İki kişinin katili olarak gözaltına alınan ve ilk duruşmada ifadesine başvurulan  Sanık Ufuk Akçekaya karar duruşmasında da savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek mahkeme heyetinden tahliyesini istedi. Ardından Mahkeme Heyeti, kararını açıkladı. Kararda, Mahkeme Heyeti, Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i öldüren Ufuk Akçekaya’ya kasten adam öldürme suçundan, hiçbir takdir indirimi uygulanmaksızın, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.
 
Şerife Erdem