Temayül kararı alan bir diğer parti İYİ Parti ise, Nisan’ ın ilk, yada ikinci günü üyelerinin katılımı ile sandık başına geçecek.
İki Vekil Arasinda Kaldi
Sirali İsimler, Tartişma Yaşatti
Anamuhalefet CHP’ de, Aday Adaylarının listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Adı, Vekil adayı olarak aylardır dillenen ismin, Genel başkan yardımcısının hemen ardından listede yer bulması, mevcut vekilin ise üçüncü sırada yer alışı, klislerde dillenen senaryonun., yazıya dökülüşü olarak değerlendirilidi.
ENÇOK KADIN ADAY BAŞVURUSU
CHP’ in Aday Adayı başvuru listelerinde, , diğer siyasi partilere göre kadın ismi enflnesyonu yaşandı.
4 kadın Aday Adaylı CHP’yi,  3 kadın Aday Adayı ile Gelecek Partisi takip etti.
------------------------------------
İKTİDAR PARTİDE,
TEMAYÜL HEYACANI
---------------------------------------
Seçim takvimi işliyor, partilerrde Aday Adaylık heyacanı yaşanıyor. Vekil adayı olacak isimleri, tameyül yoklaması ile belirleme kararı alan AK parti’den sonra,İYİ parti’ de temayül demişti.
AK Parti bugün sandık saşına gidiyor, İYİ Parti ise, Nisan ayının ilk ya da ikinci günü sandık başında olacak.
En çok Aday Adaylığı başvurusu yapılan parti, AK Parti oldu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu doğal aday olarak belindiğinden, partililer onlardan gelecek bir haberi adeta beklemiyor..
İktidar kanadında, eski il başaknı Av. Gültekin Yıldız gibi, kurmay kadrolarda gröev almış Hüseyin babacanoğlu yanı sıra, il ve Merkez ilçe teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenmiş, iş adamı Timur Ay gibi, Çan eski belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu' da başvurusunu tamamlayan isimler arasında.
AK sevdalılar; Emine Uğurlu,  Tandoğan Tolga, Sebahttin Güner, Yasin Öztürk, Ahmet Şahin, Necmettin Çakmak,  Halil Zahit Mert, Kenan Yasan, Sedat Demirkol, Veysel Aydıner, Nazım Hikmet Keskiner, Adaylık yarışına dahil olan isimlerden.
Cumhur ittifakı tarafı MHP’ de ise, başvuru sayısının 13’e ulaştığı edinilen bilgilerden.
MHP’ de bazı baŞvurular online yapıldı. Bu nedenle, eksik evrak sorunu yşandı. Genel Merkeze başvurular ile birlikte, Aday Adaylığı için girişimde bulunan toplam 13 ism şunlar oldu;
Fatih Şahin, Sıtkı Keçeci, Hasan Babadağlı, Serkan Kural. Selim Kaya, Batuhan Kaya, Zafer Yalçın, Nahit Özkan, Mehmet Seymen, Sakine Özdemlir, Erdem Mustafa Özdemir, Hasan Karabiber, Kemal Cangül.
AÇIKLANAN LİSTEDE, İKİ VEKİL ARASINDA YER BULDU.
GÜNEŞHAN, ALGISI YAŞANDI
Aday Adaylarının, doğum tarihleri ve mleslekleri ile sıralandığı listede, 1. Sırada CHP Genel Başkan yardımcısı da olan Milletvekili Av Muharrem Erkek, ikinci sırada eski il Başkanı İsmet Güneşhan ve üçüncü sırada, mevcut vekil Özgür Ceylan’ ne yer verildi.
Liste, şu sıralama ile kamoyu ile paylaşıldı;
“Muharrem Erkek, İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Ahu Tümer, Metin Ümit Ural, Hamza Uyanık, Firuzan Kardaş, Osman Öztürk, Songül Şentürklü, Hicri Nalbant, Sibel Erol, Yusuf Acar, Cenk Vural Yurdatap, Tuğberk Güzel
Aday Adalylığı için, il başkanlık görevinden istfa eden  Metin Ümit Ural haftalar önce renk vermiş ve marücaatını tamamlamıştı. Ural ile birlikte, Aday olabilmek için Başvurusunu yapan bir diğer isim Örgütüün eski kurmaylarından, eski il başkanı İsmet Güneşhan olmuştu.
EN FAZLA KADIN ADAY ADAYI CHP’DE
Diğer partilere göre, vekil olma hevesi içinde bulanna en çok kadın CHP’ de.
CHP’ de başvuru yapan dört kadın aday adayı var.Kadın kolları eski Başkanı Sibel Erol ile birlikte,Firuzan Kardaş, Prof. Dr. Songül Şentürk ve Ahu Tümer.
MECLİS ÜYELİĞİNİ BIRAKTI
Çanakkale'de uzun yılar STK bakanlığı yapmış, İl Genel Meclisi üyesi Hicri Nalbant' da adaylık başvurusunu tamamladı, İl Genel meclis üyeliği görevini bıraktı.
Gelecek Partisi’nde de Müracatlar sonlandı.
Buna göre, kadın aday adayı sayısı CHP’ ye yaklaşan parti, Gelecek partisi oldu.
Üç kadın siyasetçi aday adayı listesined. Sibel Deniz, Aysun Tarıman, Ebru Ertekin.
Gelecek Partisi’nde, başvuru yapan diğer aday adayları ise şu isimler; Enes Arslan, Hüseyin Yıldırım
Millet İttifakının bir diğer tarafı Saadet Partisi’nde de Aday Adaylığı başvurusunda sona gelndi.
Partinin geçmişten günümüze bilindik ismi Av. Şaban Sarı başta  aday adaylığı başvusunu tamamlayan diğer isimler; Ali Algül, Ramazan Doğan, Güngar Kara, Ayhan Söndür, Muhammed Erer, Nesim Elçik, Fatma Funda Çiftçi oldu.
Millet İttifakının oluşüturduğu Altılı Masa'da yer alan  bir diğer taraf DEVA Partisi’nde ise; İl Başkanı Av. Berkan Karaca, Kerem Özer, İsmail Acar, Nusrullah Yıldız, 4 Vekil adayından oluşacak listede, 4 aAday Adayı olarak başvuru yaptı
Altılı Masa'nın, en merak edilen tarafı İYİ Parti'de ise , son sözü yapılacak Temayül yoklaması söyleyecek. Aday Adaylığ ıiçin başvuru süresi dün sona erdi.
İYİ Partililer şimdi, Temayül yoklamasını bekliyor.
Temayüle gün sayılan İYİ Parti’de, isimleri öğrenilen aday adaylarından bazıları;
“Yamaç Yazar, Mevlit İnanç, Sevgi Sultan Sert, M. Ali Erol, Zişan Özaydın, Cengiz Yalçın,  Göktürk  Kandemir, Prof. Dr. Esetgül Balcı,”
İYİ Parti’de partinin Genel Merkezinin almış olduğu karar kapsamında, Çanakkale’ de sandık kurulacak. Üye bazında gidilecek olan temayül yoklaması ile birlikte, seçim öncesi, bir seçim heyacanı da yaşanacak.
DP, 28 MART SALI GÜNÜNE ODAKLANDI
Demokrat Parti İl Başkanlığından edinilen bilgiye görre, başvuru süreci işliyor. Aday Adaylığında son başvuru tarihini,  28 Mart Salı olarak belirlenen DP’ de, henüz ismi dile gelen bir aday adayı da yok.
Cuma Deren