İlçede gerçekleştirilen toplantı sonrası misafirler Mehmet Akif Ersoy Müze evini ve Kazdağları Tabiat Parkını da ziyaret ettiler. 
Bayramiç Belediyesinin de üyesi olduğu Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB) Mart ayı encümen toplantısı Bayramiç Belediye Başkanı  Mert Uygun’un ev sahipliğinde   Bayramiç İlçesinde  gerçekleştirildi. Toplantıya  Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan,  Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, encümen üyeleri Coşkun Tanış ile Oya Özarkon, birlik müdürü Bakır Damar, birlik mühendisi Gülsen Tiryaki ve birlik personeli Tülay Coşkun katıldılar.
İlçelerin kaderini belirleyen ve doğa zenginliklerini koruyacak çalışmaların istişare edildiği toplantının ardından misafirler, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ev sahipliğinde İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerini de keşfetti. Düzenlenen gezi kapsamına encümen üyeler ve İlçe Belediye Başkanları önce Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği Mehmet Akif Ersoy’un Müze evini ziyaret ettiler. Milli şairin yürüdüğü Bayramiç sokaklarını da gezen Misafirler, babasının görev yaptığı ve İlçenin tarihi Taşköprü ve camisini de ziyaret ettiler.
Dünya Su Gününde Ayazmaya Ziyaret
 Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği, Toplantı için bulundukları Bayramiç İlçesinde 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bin pınarlı İda olarak ünlenen Kazdağları'nı da ziyaret ettiler.  Kazdağları Milli Parkında bulunan Ayazma’yı ziyaret eden üyelerin yer aldığı gezide kıs bir açıklama yaparak bu anlamlı gün ile ilgili bilgiler veren   Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan  "Havamızı, suyumuzu, toprağımızı ve enerjimizi korumak için tüketimlerimizi asgari seviyeye indirmeye ve daha paylaşımcı olmaya başlayalım. Tüketmek için yaşamayalım, yaşamak için tüketelim” dedi.
Şerife Erdem