Deprem bölgesinde yaralar sarılmaya devam ederken  bir yandan da yaşanan deprem unutturulmamaya çalışılıyor.  Bu kapsamda Çanakkale’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı’ oluşturuldu ve ilk fidanlar törenle dikildi.
Doğal afetlerin ardı arkasının kesilmediği bir 2023’e giriş yaparken 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle adeta dünyamız kararmıştı. Bir yandan enkaz kaldırmaları yapılırken bir yandan da tüm dünyanın seferber olduğu bir yardım kampanyası ile yaralar sarılmaya çalışıldı. 11 ilde binaların ağır hasarlı olması nedeni ile depremzedelere yaşamlarını konteyner veya çadır kentlerde sürdürmeye devam ediyor.  Felaketin bizden kopardığı canları ve depremi unutmamak amacı ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından , ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı' oluşturuldu.
İlk Fidanlar Dikildi
Deprem Felaketini unutmamak ve vefat eden vatandaşları anmak amacı ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından , Çanakkale-Ezine karayolu üzerinde Köprübaşı mevkiinde1.5 hektar alana ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı' 81 ilde olduğu gibi Çanakkale’de de oluşturulan orman alanına  500 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale-Ezine karayolu üzerinde Köprübaşı mevkiinde fidan dikimi öncesinde kordondaki Truva atı önünde vatandaşlara biberiye ve Lavanta fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.  Ardından Çanakkale-Ezine karayolu Köprübaşı mevkiinde 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı'nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Fidan dikim etkinliğine, Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Çanakkale Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fidan dikim programında kısa bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, önce deprem sonra hazırlanan alan hakkında bilgiler verdi.  6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından yaklaşık 1.5 hektarlık alanda 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Depremce Can Kurtaran ÇÖZAK Ekibi de Fidan Dikti
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  oluşturulan orman alanında fidan diken bir başka ekip ise Çanakkale İl Özel idaresine bağlı olan aramak kurtarma ekibi ÇÖZAK oldu. 6 Şubat’ta meydana gelen  depremde ÇÖZAK ekibi depremin yaşandığı ilk saatlerde Osmaniye’de ardından Hatay’da can kurtarmak için görev yapmışlardı. ÇÖZAK ekibi  İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz  Celil Sezgin ile birlikte Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı' fidan dikimi gerçekleştirdi.
Kızılay Ekibi Fidan Dikimine Katıldı
‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı'  fidn dikimine katılan kurumlardan biri de Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi ekibi ve gönüllüleri oldu. Depremde bölgeye en çok gönüllü gönderen kurumlardan biri olan Kızılay Çanakkale Şubesi, ayrıca bölgedeki kan ihtiyacı için de yoğun çalışma yürütmüştü. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı'  fidan dikimi törenine Çanakkale Kızılay İl Merkezi Başkanı  Erdoğan Madak ve Kızılay genç gönüllüleri yer aldı.
Cuma Deren