Meteorolojinin uyarıları ardından sabah erken saatlerde Çanakkale kent merkezinde gök gürültülü sağanak yağışlar kuvvetli şekilde etkili olmaya başladı.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Çanakkale i geneline yönelik bugün için uyarılar yapmıştı. Beklenen yağışlar sabah saat 08.00 itibariyle düşmeye başladı. Gök gürültülü ve kuvvetli şekilde etkili olan yağışların gün hafta sonu süresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteorolojiden bugün için yapılan uyarılarda; “Çanakkale’de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!” başlığı altında yapılan açıklamada “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.03.2023 Cumartesi ve 12.03.2023 Pazar günleri günü beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çanakkale il genelinde kuvvetli (21-50 kg/nı2) ve Ayvacık çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51- 100 kg/nı2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.