Kullandığı sert ifadeler ile ‘Altılı Masa’ dağıldı yorumlarına sebep olan Akşener’i, Cumhurbaşkanı adayı olmaları yönünde isimlerini verdiği iki CHP’ li Belediye Başkanı ziyaret etti. Akşener bu ziyaret sonrası Altılı Masaya tekrar dahil oldu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ ın kullandığı bir ifade, Akşener’ in kalktığı masaya döneceğini dile getirir gibiydi.
Başkan Yavaş; "Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok.   Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok.” dedi. 
ADAY KILIÇDAROĞLU
Altili Masanın 3 Mart’ ta gerçekleşen son toplantısında, Cumhurbaşkanı adayının 6 Mart tarihinde açıklanacağı kararı alınmıştı.
Beklenen tarih geldi, Millet İttifakı adayının ismi Kemal Kılıçdaroüğlu olarak duyuruldu. .
---------------------------------------------------
SATIR ARASI GELEN MESAJ GİBİ; 
“AYRILIĞA TAHAMMÜL YOK”
----------------------------------------------------
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’ in açıklamaları, ‘Altılı Masa dağlıdı’ yorumlarına yol açmıştı. Ayrılık kısa sürdü. Masa, son toplantısında dile gelen tarihte toplanıp, Milet İttifakı adayınını ismini Türkiye kamuoyu ile paylaştı.
Akşener’ in Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediği CHP’ li İki Büyükşehir Belediye Başkanı, İYİParti kurmayına dün bir ziyarette bulundu. Ardında da, Akşener, iki Büyükşehir Belediye Başkanı’ nın, Cumhurbaşkanı yardımcıları olması formülü ile masaya geri döndü.
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının beklendiği dün öğle saatlerinde yaşanan sıcak gelişme, Başkent kulislerinin bir anda ana gündem maddesine dönüştü. 
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’ in ayrılmasıyla, Beşli Masaya dönüşen oluşumun, CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin görüşmesine dakikalar sayılır iken, gerçekleşen ziyaret ardından, Masa yeniden ‘Altılı Masa’ ismini aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimin kazanılması durumunda Cumhurbaşkanı yardımcıları olacak.   
Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çağrıda bulunduğu, bu teklife olumsuz yanıt veren iki belediye başkanı İYİ Parti Genel Merkezi ek binasında Genel Başkan Akşener ile görüştü.
Ankara basını Akşener ile bir araya gelen CHP’ li iki Büyükşehir Belediye başkanına, görüşme sonrasında mikrofon uzattı.
Mansur Yavaş’ ın kurduğu cümle içinde geçen bir ifadesi; kulislerde ‘satır arası mesaj. Akşener yeniden masaya dönecek’ yorumlarına yol açtı. Tahmin edilen oldu.
Yavaş’ ın o sözleri tam olarak şöyle idi; "Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler."
Türkiye yeni haftaya siyasetteki sıcak gelişmeler ile başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da çarpıcı bir açıklamaya imza attı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılacağını duyurdu.
Dün saat 14.00’ de biraya gelmesi planlanan liderler, Akşener’ in masaya yeniden dahil olması nedeniyle saat 16.00’ da buluştu.,
SAADET MERKEZİNDEN, ADAY KARARI ÇIKTI
Saadet Partisi Genel Merkezinde 6 lider, Masaya oturdu. CHP liderinin, ‘Taşlar yerine oturacak’ şeklindeki son değerlendirmesi ardından yapılan 6’ lı Masa toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi yol haritası da çizildi.
Adaylık belirlenmesinin gerçekleştiği Saadet Partisi önünde olduğu gibi, CHP Genel Merkezi önünde de partililer toplandı.
CHP lideri ve İYİ Parti Genel Başkanı toplantı öncesinde, bir otelde biraraya gelip, 15 dakika görüştüğü öğrenildi.
CHP lideri, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendi. 11 maddelik yol haritasının kararı imza altına alındığı edinilen bilgilerden.
İki Büyükşehir Belediye Başkanı’ nın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülü masada karara bağlanan bir diğer önemli detay oldu.
Cuma Deren