Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca ve İl Yönetimi Depremin vurduğu 10 ilde incelemelerde bulunmak ve vatandaşların yaralarını sarmak için bölgeye gittiler. İl Başkanı Berkan Karaca ve beraberindekilerin ilk durağı ise Malatya oldu.  Berkan Karaca enkaz bölgesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alırken, depremzede vatandaşlarla da bir araya gelerek taleplerini aldı.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca ve Merkez İlçe Başkanı Kemal Kavut, İl Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı Yalçın Değirmenci ve İl yönetim kurulu üyesi Nesrullah Yıldız’ın aralarında bulunduğu ekip, deprem bölgesine gitti. İl Başkanı Berkan Karaca’nın ilk uğradığı bölge kendisinin de memleketi olan Malatya oldu.   Sosyal medyasında bir video ile durumu paylaşan İl Başkanı Berkan  Karaca, depremden etkilenen diğer kentleri de ziyaret edeceğini ifade etti.
Berkan Karaca deprem bölgesinden şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün deprem bölgelerimizi ziyaret etmek amacıyla Çanakkale'den Malatya'ya geldik. Şu anda da mağdurları ziyaret ediyoruz da burada çok büyük sıkıntılar var. Şu an sizlere de göstermek istiyorum. İnsanlar kendi çadırlarını yapmaya çalışıyorlar. Hiçbir şekilde yardım almadıklarını dile getiriyorlar. İşte şimdi bir vatandaşımızı da göstereyim. İşte kendileri böyle bir ateş yakıp dışarıda oturup bekliyorlar. Süreç burada gerçekten çok kötü. Düşündüğümüzden dolayıyım. Vallahi yani buraya gelmeden insanların yaşadığı sıkıntıları bilemiyoruz ne yazık ki. O yüzden de burada ihtiyaçlar noktasında herkesin elinden gelen tüm çabayı sarf etmesini ben diliyorum. Şimdi burada bir ablamız var. Hani onunla da sizi tanıştırmak istiyorum.’’ diyerek depremzede kadına merak edilenleri sordu. 
 Depremzede Kadın; ‘‘’Bütün yardım gönderen herkese başta çok teşekkür ediyorum. Yiyecek, kıyafet, su, her şey gönderildi. Ama yanımızda dört beş tane yaşlımız var. Acil bize çadır. Bu araçta kalıyor yaşlılarımız. Bacakları şişti. Gerçekten durumları iyi değil. Bir büyük çadır bize de verirlerse böyle bir İkişer ikişerler. Şu an bir tek bu çadır var değil mi yani? Ailede ya da hepsi burada şu an beş tane altı tane aile var. Muhtar söylüyoruz muhtar ilgilenmiyor. Ve şu an burada üç dört gündür de mağdur bu yaşlılar. Hastalar, ilaçları var. Yani hiçbir şekilde yardım yapılmıyor. Karşıdakiler hep kendi yardımıyla kurmaya çalışıyor herkes yani şeyler.  Isınmak için  Arabamız sürekli çalışıyor. Ve battaniye verdiler bir iki tane. İşte onunla üst üste giyiyoruz” dedi.

 İl Başkanı Berkan Karaca sözlerinin devamında  ‘’Biz kendi Evde kimse yaşamıyorken gelip kısaca sizlere göstermek istedim buradaki yaşananları. Gerçekten çok durum vahim.  İnsan burada olunca yüreği de parçalanıyor. Gerçekten çok kötü hissettim. Burada da zaten bulunma amacımız bu. Çanakkale'de de rahat edemedik. O yüzden de arkadaşlarımızla birlikte bugün ilk Malatya'dan başlıyoruz. Buradan Adıyaman Daha sonradan da Hatay'a geçeceğiz. Burada çok büyük bir konaklama yani çadır sıkıntısı var. Isınma problemi var. İnsanlar kendi ateşini yakmaya çalışıyor işte bakın. Bunu da göstereyim burada. Hani bazı Suriyelilerin burada kendi alanlarına müdahale ettiklerini bankları oturacakları yerleri ve yiyecekleri, aldıklarını dile getiriyorlar. Hani üzücü yani burada keşke biraz yetkililerin daha çok emek sarf etmesi gerekiyor. Hep birlikte işte bu süreci beraber atlatacağız. Yani sizlerden ricamız sabaha kadar Çanakkale'den özellikle bu ısıtıcı çadır. Bu konularda hani hep birlikte bir hareket edip buralara bir yoğunlaşmamız gerekiyor. Ben yine ara ara böyle canlı yayınlar yapmaya çalışacağım ama işte daha çok insanlara böyle ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz biz de burada.  Süreçli hava da çok soğuk gerçekten. Kar da ara ara yağıyor. İşte bunu da belirtmek istiyorum size. Şimdilik aktaracaklarım buradan böyle.biz de elimizden geleni yapacağız. Bunu da bildireyim size. Kendinize iyi bakın.’’ diye ekledi. 
 
Kent merkezinde de bir yayın yapan Karaca; ‘’Şimdi merkeze geldik. Burada şimdi bir binada çalışma yapılıyor. Az önce buradaki görevlilerle konuştum. Vatandaşımızı çıkarmışlar enkaz altından. Dördü bebek. Birey ailesinden yetişkin birisi. Bayağı kötü uzak Doğulular vardı. Japonya'dan yardım için gelen ekipler var. Çok sessiz bir ortam var. Çok sesli çıkartılmasını istemiyorlar. Hala enkaz altında canlı yaşayan Vatandaşlarımız olabileceğini düşünüyorlar. O yüzden de çok biraz uzaktan şey yapıyorum, yayın yapıyorum. Burada gerçekten Van'dan gelen işte arkadaşlar, Van'dan gelen doğunun başka illerinden gelen gönüllü birçok insan var. Hepsinden Allah razı olsun.’’ dedi.
 
 Cuma Deren