Referandumda karşıt oy seçeneğini savunan muhalefetin, asılsız iddiaları ile kafa karıştıran durumun giderilmesi noktasında, sahadaki her konuşmacının Anayasa değişikliğinin gerekliliğini savunacak gerçek bilgi donanımı ile Milletten ‘Evet’ isteyeceğini söyleyen Av. Tonka;
“Millet iradesinin önünde duran değil, yanında duran 18 Madde için ‘Evet’ istiyoruz” dedi.   

Kepez Belde Başkanlığı’ nın Siyasi ve Hukuk İşler Birim Başkanı Av. Kaan Tonka, Referandum Süreci ile ilgili, saha çalışmalarına katkı sunacak, Hatip eğitimcisi olarak yetkili kılındığı öğrenildi.Anayasa Görüşmeleri’ nin sürdüğü TBMM’ de, ateşli tartışmalar yaşanırken, Çanakkale’ de iktidar kanadının saha çalışmalarını başlatan Kepez’ in, Anayasa oylamasında,  Çanakkale’ nin propaganda yetkisini kaptığı gözlemine yol açan bu gelişme, Belde de,  partililerde heyecana yol açtı.Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’ un, referandum öncesi; ‘Sandık yarın geliyormuş gibi sahadayız’ anlatımı ile başlattığı ilçe ve belde ziyaretlerinin sonucu olarak kapıldığı yorumlarını da getiren Kepez’ in süreçte yetkilendirilip, eğitimci unsur olarak görevlendirilmesinin, siyaseten kazanılan bir zafer olduğu da partililer arasında konuşulan bir gündem maddesine dönüştü.

TONKA NE YAPACAK?
AK Parti Genel Merkezi’ nin, 18 maddeden oluşan yeni Anayasa Değişikliği Paketi Maddelerine açıklık getiren ‘Kararımız Evet’ başlıklı kitapçıkta da yer alan, “Cumhurbaşkanlığı, hükümet sistemi” konusunu, referandum sürecinde görev alacak yetkilendirilmiş konuşmacılara aktarıp, seçmene bu 18 maddeyi nasıl anlatacağı konusunda eğitmek üzere yetkilendirilen Av. Kaan Tonka; “Sahada, akıllarda soru yaratmayacak şekilde, Neden ‘Evet’ denilmesini her konuşmacı seçmenimize sunacak. Başlanılan eğitim ile, ‘Yargının bağımsızlığı ifadesine, tarafsızlığı da ekleniyor’ dan tutun da, seçilme yaşının 18’e düşürülmesi gibi reform niteliği de taşıyan maddelere ilişkin, akıllarda olası soru işareti yaratacak, seçmenden gelen  tüm meraklı çıkışlara, en doyurucu haliyle ‘Evet’ denmesinin nedenini konuşmacı arkadaşlarımız edinmiş olacak” şeklinde konuştu.

Haber: Duygu Doğan