Sağlık çalışanlarına fotoğraf sanatını sevdirmenin yanı sıra fotoğraf sanatına gönül veren sağlık çalışanlarının gözünden sağlık alanını sanatseverlere göstermek amacı ile ‘Sağlıkla Çanakkale’ fotoğraf yarışması düzenlenecek.
 
Fotoğrafçılık sanatına ilgi duyan, Çanakkale ilinde bulunan tüm Kamu/Özel/Üniversite Sağlık Çalışanları ve sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin katılabileceği  Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı tarafından organize edilen ‘Sağlıkla Çanakkale’ fotoğraf yarışması ile  Sağlık alanındaki çalışmalar vatandaşlarla buluşturulmuş olacak.
 
Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Ülkemizde gerçekleştirilen sağlık hizmetleri ve bu hizmetlerin sunumu ile Sağlık Çalışanlarımızın kadrajına yansıyan tüm fotoğraflar yarışmamızın konusunu oluşturmaktadır. Sağlık alanında verilen hizmetlerin, başarılı ve özverili çalışmaların ya da sağlık hizmetlerinde bir anının fotoğraflanabileceği karelerin yanı sıra sağlık çalışanlarının kendi gözlerinden dünyayı ve ülkemizin güzelliklerini yansıtan fotoğraflar yarışmanın konusu dahilindedir. Yarışma sağlık çalışanlarımızın görsel güzelliği ve sanatsal değeri olduğuna inandığı tüm fotoğraflarına açıktır.  2023 Yılının Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olması ile her karışı şehit kanları ile sulanmış Çanakkale’nin tarihimizdeki eşsiz zaferine vurgu yapan, milli birlik ve beraberlik ile Ay Yıldızlı Bayrağımızın bulunduğu fotoğraflar da yarışmanın konusu kapsamına girmektedir. Yarışmamızın amacı sağlık çalışanlarımıza fotoğraf sanatını sevdirmenin yanı sıra fotoğraf sanatına gönül veren sağlık çalışanlarının eserlerini, Çanakkaleli sanatseverle buluşturmaktır” ifadelerine yer verildi.
 
Son başvuru tarihi  27 Şubat 2023 olan yarışmada  Birincilik Ödülü 3000 TL, İkincilik Ödülü 2000 TL, Üçüncülük Ödülü 1000 TL olacak.
 
Haber Merkezi