Ayvacık Kaymakamı İlker Eker başta olmak üzere İlçe Protokolünün de katılım sağladığı geleneksel günde, adeta protokol halk kaynaşması yaşandı.
Köydeki  vatandaşları bir araya getirmek ve sosyalliği sağlamak amacı ile köylerde gerçekleştirilen keşkek günleri devam ediyor. Bu kapsamda Ayvacık İlçesine bağlı Tuztaşı Köyünde  8. Geleneksel Keşkek günü gerçekleştirildi.  Köyde gerçekleştirilen Keşkek gününe  Ayvacık Kaymakamı  İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, İlçe Emniyet Müdürü V.Mustafa Koç, İlçe Müftüsü Bekir Yanılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin,  İlçe Tarım Müdürü M.Emin Ekici, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nilüfer Tekbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuray Damar Çetin, Köylere Hizmet Götürme Birliği Mali İşler Müdürü Özcan Kıl,  İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, Muhtarlar ve vatandaşlar  katıldı.
 Keşkek gününde bir konuşma yapan Kaymakam  İlker Eker “Birlik ve beraberliğimizin oluştuğu bu tür programlarına katılmayı ve vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz. Bu özel günde bizi de davet eden  Tuztaşı Muhtarımız Hasan Özpek’e ,Tuztaşı köy halkına  misafirperverliklerinden  dolayı teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından Köy meydanında katılımcılara keşkek ikramı yapıldı.
 
Burcu Erdal