2022 Afet Tatbikat yılı kapsamında  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde planlı Deprem Anı Uygulama Eğitimi gerçekleştirildi.

Gerçekleri aratmayan deprem anı tatbikatında binada bulunanlar  çök-kapan-tutun taktiği ile hayata tutunmaya çalıştıktan sonra binayı güvenli bir şekilde terk ettiler.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için 2019 yılının başlattığı tatbikat kapsamında, 2022 yılı Afet Tatbikat Yılı ilan edildi. Bu kapsamda  kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen Afet Tatbikatları devam ediyor. FAD önderliğinde ülkenin dört bir yanında deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı  eğitimler veriliyor. Yapılan bu eğitimler sonucunda   ülke genelinde  tatbikatlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Çök, kapan, tutun tatbikatı ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de devam ediyor. Kamu kurumlarına yönelik gerçekleştirilen tatbikatlar kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde deprem tatbikatı yapıldı.
Senaryo gereği organize edile Uygulamalı deprem tatbikatında  sirenlerin çalınması ile fakültede bulunan öğrenciler  Çök-Kapan-Tutun tatbikatı işe ilk olarak deprem anında hayatta kalmaya çalıştılar.   10 saniye yangın alarmlarının çalmasıyla deprem anı simüle edilerek "uygulanan çök, kapan, tutun uygulamasının ardındna öğrenciler güvenli bir şekilde binayı terk ederek toplanma alanına gittiler.  Binanın başarı ile tahliye edilmesinin ardından tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Cuma Deren