ÇOMÜ Hastanesinde Penisilin Deri Testleri Uygulanmaya Başlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde  çocuk immünoloji ve alerji hastalıkları bölümünde penisilin grubu ilaç alerjisi testi uygulanmaya başlandı.

258
ÇOMÜ Hastanesinde Penisilin Deri Testleri Uygulanmaya Başlandı


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde  çocuk immünoloji ve alerji hastalıkları bölümünde penisilin grubu ilaç alerjisi testi uygulanmaya başlandı.

ÇOMÜ  Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yılmaz tarafından,   ilk defa penisilin deri testleri uygulanmaya başlandı. Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Yılmaz  Uygulama ile ilgili  yaptığı açıklamada “Penisilin grubu ilaçlar, günümüzde çocuk ve erişkin hastaların tedavisinde sıklıkla başvurduğumuz ilaçlardır.  İlaç kullanımı sırasında hastalarımızda ortaya çıkan alerji görünümlü şikayetler, gerçek ilaç alerjisi olabildiği gibi, o anki enfeksiyonun neden olduğu durumlar veya enfeksiyon ile ilacın bir araya gelmesinin ortaya çıkardığı yakınmalar olabilir. Bu olasılıkların açığa kavuşturulması için alerji hekimi gözetiminde iyi bir öykü ve muayene sonucunda bazen istenen ilaç testlerinin yorumlanması gerekebilir. Penisilin deri testleri, penisilin grubu ilaçlar ile alerji şüphesi olan olgularda, ilaç alerjisinin gerçek olup olmadığını ortaya çıkarmak için yapılan ve özel uygulama gerektiren testlerdir. Bu testler sayesinde, penisilin grubun ilaçların hangi türüne alerji olduğu saptanabilmekte ve bu sayede kaçınılması gereken ve gerekmeyen ilaç türleri belirlenebilmektedir. Hastanemiz, bölgemizde penisilin grubu ilaç testlerinin yapılabildiği tek merkezdir. Ayrıntılı bilgi almak için alerji bölümümüzle iletişime geçebilirsiniz” dedi.
 
Haber Merkezi
 
 




Etiketler; #çomü
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.