Seçimi Heyecanı Siyaseti Sardı. Bir yanda vekii aday adaylığı için istifalar geliyor, bir yandan da Siyasi Partilerin il Başkanlığı yarışında, iddiaya göre  taraf olan saflar açık veriyor.
Cumhuriyet Halyk Parti'de, İl Başkanı ve Biga ilçe Başkanı görevlerinden istifa edip, Milletvekilliği aday adaylığına  soyunduklarını açık eder iken, İYİ Parti'de ise İl başkanlığı yarışında mücadelenin giderk kızıştığı gözleniyor.
İsimleri il Başkanlığında geçen adayların bu zorlu yarışına, Partinin  Kurmayları da bir şekilde  dahil oldu.
Genel Merkez  düzeyindegörev alan bir kurmay gibi  İl Merkezinde partinin üst kademelerinde görevli isimlerin, taraflılıklarını açık şekilde ortaya koyduklarını, Partilileri gözlemlerine bağlı olarak idda etmeye başladı.
Bu duruma, partililerin yorumu gecikmedi. İyi Partililerin; "Çok bilinmeyenli  denklemi oluşturuyorlar" şeklinde sözlerle  gelişmeleri değerlendirdikleri öğrenildi.
------------------------------------
CHP' DE SEÇİM İSTİFALARI,
İYİ PARTİ' DE  ALENEN DESTEK
--------------------------------------
Çanakkale siyaset gündemi,  günden güne ısınıyor. Gözlenenleri partililer yorumluyor;" 'TARAF OLMAYAN BERTARAF OLUR' DERCESİNE"
Millet İttifakı tarafları CHP ve İYİ Parti'de ayrı bir seçim telaşı baladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çankakale il ve Biga İlçe Başkanları, Milletvekili aday adayı olacaklarını, görevlerinden istifa ederek resmileştirdi.
İyi Parti'de ise durum daha da bir karışık hale dönüştü. Partinin Genel Mreakez düzeyindeki kurmay ismi Rıdvan Uz ile Merkez ilçe Belediye Meclis üyelerinden bazıları,İl başkanlığı yarışına dahil olan adayların yanında taraf olarak göstüerdi.
İl Başkanlık yarışında göz önüne serilen bu dikkat çekici taraflalık dudrumu  için birçok iyi Partilinin yorumu dikkat çekici ifadeler ile geldi.
 İYİ Partililere göre gözlenen bu durum;  "Nereden inceldi ise oradan kopar" anlamına geldi.
Seçimi Heyecanı Çanakkale'de Siyaseti ayrı bir sardı. 2023 seçimleri için sandık tarihi verilmeden, Milletvekilliği aday adaylıkları için istifalar verilmeye başlandı.
Siyaset kamuoyuna, bir yandan vekii aday adaylığı için istifa hsberleri ulaşıyor, bir yandan da Siyasi Partilerin il Başkanlığı yarışında,  taraf olan üst düzey saflar alenan açık veriyor.
Cumhuriyet Halyk Parti'de, İl Başkanı ve Biga ilçe Başkanı görevlerinden istifa edip, Milletvekilliği adaylığına  soyunduklarını sosyalmedyalarından duyurdu.
İYİ Parti'de ise İl başkanlığı yarışında mücadelenin giderek kızıştığı gözlendi. Buna neden olarak, üst düzey kurmayların il Başkan adaylarına taraflılıklarını hissettirmelaeri gösterildi.
İsimleri İEYİ Parti il Başkanlığı seçimi için  geçen adayların bu zorlu yarışına, iddiaya göre Partinin  Kurmayları da bir şekilde  dahil oldu.
Partililerin iddiasına göre; Genel Merkez  düzeyindegörev alan  kurmay isim Rıdvan Uz gibi,  İl Merkezinde Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan bazı isimler, taraflılıklarını açık şekilde ortaya koydu.  bu duruma  yorum gecikmedi.
İyi Partililer; "Çok bilinmeyenli  denklemi oluşturuyorlar" şeklinde sözlerle  gözlenenleri değerlendirdi.
Erdem Sürek