Ankara’da genel başkanlar, yerelde ise İl Başkanları bir araya gelmeye devam ediyor.  Bu kapsamda 6 Partinin İl Başkanları Çanakkale’de 4. Kez Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan ev sahipliğinde bir araya geldiler.  Basına açık bölümde İl Başkanları hem gündemi değerlendirdiler hem de soruları yanıtladılar.
Parlamenter sistemi güçlendirmek amacı ile bir araya gelen ve süre gelen zamanda 6’lı masa olarak kamuoyunda adını duyuran 6 partinin Genel Başkanları her ay Ankara’da bir araya gelerek ülke gündemi ve yaklaşan seçimleri değerlendiriyor. Yerelde de il Başkanları bir araya geliyor.  Bu kapsamda Çanakkale’de de  Demokrat Parti (DP) ev sahipliğinde parti İl Başkanları 4. Toplantılarını gerçekleştirdi.  Çanak Otelde gerçekleştirilen toplantıya Demokrat Parti (DP) Çanakkale İl Başkanı Naim Babacan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,  DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca,  Gelecek Partisi İl Başkanı  Vahap Özsüer, Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer,  İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı  Ahmet Saltık  katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı ev sahibi Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan yaptı. Babacan konuşmasında  ‘’Millet ittifakını teşkil eden 6 siyasi partinin  temsilcisinin il başkanları ve basınımızın temsilcileri ile bir araya gelmeyi  gelenek haline getirdik. Bu toplantımızda siyasi partilerin il başkanları olarak ülkemizin ve Çanakkale’nin sorunlarını tartışmak, için bu kahvaltı masasında bir araya geldik. Türkiye şuanda başkanlık sistemi denilen tek adam sistemi ile yönetilmektedir. Bu sistem de yönetme gücü meclise karşı sorumlu değildir. Bütçesi red edilse dahi hükümet düşmemektedir. Eski sistemde hükümet düşmektedir. AKP hükümeti yaptığı her yanlış işi başkasının, muhalefetin üstüne atarak, çamur at  izi kaslın politikası izlemektedir. Başarısızlıkları karşısındakine, başarıyı kendilerine mal etmek istemektedir. Seçmeni kandırarak, 20 yıldır iktidarlarını sürdürmektedirler” dedi.
Yolun Sonu Geldi
20 yıldır iktidarda olan AK Partinin yaşanan her krizde günah keçisi aradığını hatırlatan Nail Babacan, konuşmasının devamında  derinleşen ekonomik kriz suçunu marketçilere aktardığını kendilerinin de dine sarıldıklarını dile getirerek yolun sonunun gözüktüğünü belirtti. Babacan  “Böl, yönet taktiği 20 yıldır tutmuştur. Fakat yolun sonuna gelinmiştir. Mutlaka bir günah keçisi bulunmalıdır.  Bunlar aranarak dış güçler, kadınlar, laikler olarak tespit edilmiştir. Ekonomik kriz derinleştikçe AKP hükümeti marketi suçlamaktadır. Ekonomik kriz derinleştikçe AKP hükümeti dine sarılmaktadır. İnanç siyasetinden medet ummaktadır. Aç ve açıkta kalan seçmenler dine sarılan AKP hükümetine oy verirler mi? Seçimde göreceğiz” dedi.
Tek Amacımız Hizmet Yarışıdır
Nail Babacan toplantının açılış konuşmasının devamında bir araya gelen 6 siyasi parti çalışmaları hakkında da bilgiler verdiği açıklamasında “AKP’nin 20 yıllık iktidarında, Cumhuriyetin bütün birikimleri, maddi kaynakları yer, altı yer üstü kaynakları, doğası, hukuku,  demokrasisi yerle bir edilmiştir. Bizde ülkeyi yönetmeye talip olan 6 siyasi parti bu duruma göz yummayacaktır. AKP hükümetinin yaptığı yanlışlar. Parsel parsel hazine arazilerini satmaktadırlar. Bu vatan topraklarının satışı anlamındadır. Kişileri zengin etmektedirler. Hısım akrabaya, kayırmaktadırlar. AKP hükümeti siyaseti camiye, okula, kışlaya sokmuştur. Bu tehlikeli bir durumdur. Türkiye’yi parti devleti haline getirmiştir. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlardır. 6’lı masadaki partilerin amacı hizmet yarışıdır. AKP’de seçmeni kandırma yarışı vardır. Demokrasilerde yönetenler halktan topladıkları vergilerin hesabını kuruşuna kadar vermektedirler. AKP hükümeti demokrasiyi boğmaya çalışmaktadır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile demokrasiyi tekrar kuracaktı. Millet ittifakı Türkiye’nin kalkınmasını, halkın refahını sağlayacaktır. Bu Çaba Çanakkale’de başlatılmıştır. Çünkü Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş temelinin atıldığı yerdir’ ’dedi. 
Tedirgin Değiliz Millet İttifakı Adayının Kazanacağından Eminiz
6’lı masa toplantısına katılan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise yaptığı açıklamada, Masanın Ankara’daki çalışmalarına ve anketlere değinerek, tedirginlik yaşamadıklarını dile getirdi.  Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı millet ittifakı adayının kazanacağını da belirten Ural “Bizler bir raya gelerek 6’lı masanın, Türkiye’de oluşmadığı günden önce, Çanakkale’de ittifak partileri olarak önce, 4 parti sonrasında da 6 parti bir araya gelmeye başlamıştık. Bugün hem 6’lı masanın Ankara’da var oluşu ve Türkiye’de geçiş süreçleri ile ilgili, hem de Çanakkale’de bizler bir araya gelmekten oldukça mutluyuz. Son derecede gurur duyuyoruz. Bugün ev sahibimiz Demokrat Parti ev sahibimizi Naim Babacan kendisine teşekkür ediyorum. 6’lı masa Türkiye’nin en önemli sorunu olan özellikle Anayasa değişimi ile ilgili gelişmeleri çok önemli bir noktaya kadar getirdi. İmza altına alarak çalışmalara devam ediyor. Şimdi 6’lı masanın çalıştığı komisyonlar var. Bu komisyonlar yine Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşmak ile ilgili ekonomi komisyonu, sağlık komisyonu, iç ve dış güvenlik komisyonu ve Türkiye’nin uluslararası ilişkiler komisyonu gibi, çeşitli komisyonlar ve bu komisyonlar çalışmalarının sürdürüyor. Burada çıkacak sonuç ilk erken seçimde ya da zamanında yapılacak seçimde, 6’lı masanın istisnasız başarılı çıkmasıdır. Bununla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili biz hiç tedirgin değiliz. 6’lı masanın diğer genel merkezlerinde olmadığını da biliyoruz. Bu 6’lı masa kendi içindeki uzlaşı ile Cumhurbaşkanı adayını belirleyecektir. Ben bir daha söylüyorum. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı millet ittifakının adayın kazanması ile sonuçlanacaktır’ ’dedi. 
Seçim Sathına Girdik Sık Bir Araya Geleceğiz
Yaklaşan seçim sürecine değinen  Masanın diğer İl Başkanı, Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ise seçim sathına girildiğini ve bu  nedenle sık bir araya geleceklerini belirterek ‘’Hepinizin bildiği gibi sıra sıra yapıyoruz bu işi, genel merkezlerde ayda bir toplanıyorduk. Genel merkezlerde 15 günde bir toplanmaya başlandı. Bizde Çanakkale yerelinde bir araya gelmeyi sıklaştıracağız. Çünkü  seçim sathına girmiş bulunmaktayız. 14 Mayıs muhtemel seçim tarihi olarak görülüyor. Bildiğiniz üzere ÖSYM 18 Haziranda yapacak üniversite sınavını, onu da iş bilmezliklerinden dolayı, devletin, demek ki devletin bugüne kadar yönetilmediğinin ispatı, ÖSYM sınav koyuyor o güne seçim tarihi de o güne, sonra geri çekiyorlar seçim takvimini, yönetilmediğinin kanıtıdır arkadaşlar. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı,  bu seçimin son seçim olduğunu söyledi.  Gerçi 2011 yılında da biz gençlere bırakacağız demişti. Bu seçimde son kez milletten destek istediğini ifade etti. Aslında çok erken ifade etti bunu,  iki ay beklemek gerekiyordu. Artık milletin bam teline dokunmak istiyordu. Bu da aslında seçimi kaybedeceğinin göstergesi, bize de 6’lı bezlemez diyor. 6 tane benzemez partinin bir araye gelmesi erdemdir. 6 tane benzer bi araya gelebilir. Fikirleri birdir, iradeleri birdir. Belki de doğru bir tespitte bulundu. Biz 6 partiyiz benzemiyor belki, Libarel var, muhafazakar var, sağ tantaslı parti var sol tandaslı parti var. Biz bir araya gelmenin erdemini yaşıyoruz. Bu birliktelik devam edecek. Toplantılarımız sıklaştırmaya devam edecek’’ dedi.  
Veda Etme Vakti Yaklaştı
Deva Partisi İl Başkanı Berkan Karaca ise yaptığı açıklamasında ‘’Biz 6 parti olarak, yarının Türkiye’sini inşaa  etmek için bir araya geliyoruz. Bunun içinde var gücümüzle mücadele ediyoruz. Genel merkez düzeyinde genel başkanlarımız defalarca son süreçte de daha çok bir araya geliyoruz. Ve güçlendirilmiş, parlamenter sistem, Anayasa çalışmaları, geçiş süreci ve ortak söylemler nezdinde, yoğun bir çalışma içindeler, ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlendiği zaman bütün bu 6’lı masayı kapsayacak şekilde bir ortak söylem çalışmaya hazırlanıyorlar. İlerde de hiçbir sorun yaşamamak için ileriye doğru memleketimizin bir hayrına işleri yapmak içinde var gücüyle çalışıyoruz. Yerelde değerli il başkanları ile bir araya gelmeye çalışıyoruz. Artık seçimde yaklaştı. Ak Parti ve küçük ortaklarına veda etme vakti de yaklaştı. Bu kısa zaman da da çalışmalarımız hızlandırıp vedalaşmaya hazırlanıyoruz’’  dedi.
İlk Seçimde Göndereceğiz
İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Saltık ise yaptığı değerlendirmede  ‘’Biz niye burdayız. Bu 6’lı masa neden bu mücadeleyi yapıyoruz. Bu masa kişisel, olarak söylersek bu bir Kuvay-i milliye hareketidir. 20 yıl önce başlayan tek adam sistemine geçerek gelen bir süreç var bir yirmi yıl var. Kurumlarımızın çökertildiği, eğitimin yargının güçler erkinin, tek elden toplandığı garip bir ucube sistem ile yönetilmeye başladık. Hangilerini sayalım, hazine garantili köprüleri yolları mı sayalım, ekonomi dip yapmış, millet harap ve bitap düşmüş perişan millet bu vahim durumdan çıkmak için 6’lı masa el birliği ile çalışıyor. Yapılacak ilk seçimde geldikleri gibi göndereceğiz demokratik  kurallar içinde, Türkiye’de nefes alacak’’  dedi.
Başka Gidecek Yerimiz Yok
Saadet Partisi İl Başkanı Şener Yüzer ise ‘’Gerek Türkiye gerek memleketimiz olarak çok enterasan ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Dünyanın geldiği, bu durumu çok iyi tahlil etmemiz ve ona göre bir pozisyon almamız gerekiyor. Hamasi nutuklar ile, özellikle iktidarın yapmış olduğu benden olmayanlar tukakadır mantığına yeter demenin zamanıdır. Gerek iktidarda gerekse muhalefette mecliste, siyasiler de arkadaşlarımızın toplumu bölücü toplumu ötekileştirici, strese sokan bir takım konuşmaların yapılamasını istiyoruz. Bu memlekette bizim ve başka gidecek yerimizde yok. Onun için bir iktidar uğruna bir makam uğruna toplumu ötekileştirmenin bir anlamı olmadığı düşüncesindeyim’’ dedi.
 
Burcu Erdal