İş yoğunluğu, stres, teknoloji ve oyun bağımlılığı başta olmak üzere hayatımızda yer alan bir çok faktör, sağlık için en önemli besinlerden biri olan uykuyu etkiliyor. Bu nedenle ortaya çıkan Uyku bozukluğunu tedavi etmek ve düzenli hale getirmek amacı ile Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde uyku Ünitesi açıldı. Törenle açılan ünitede görev alan uzmanlar uykuları düzene sokacak.
Her insanın zihinsel ve fiziksel sağlığı için dinlenmesi ve yenilenmesi amacıyla her gün yaşaması geren biyolojik bir süreç olan uyku,  yorucu gündelik yaşamdan sonra vücudun ve beynin dinlenmesini sağlar. Kişilerin zinde ve dinlenmiş bir halde güne başlamaları, sağlıklı bir uyku sürecinden geçer.  Kişilerin yeterli uykuyu alamaması ya da uyku sürecini verimli geçirememesi, birçok fizyolojik ya da psikolojik problemden kaynaklanabilir. Bunlar genetik kökenli, altta yatan başka hastalıkların sonucuna bağlı, uygun olmayan alışkanlara bağlı veya sebebi bilinmeyen nedenlere bağlı olabilir. Bu problemlerin doğru şekilde tespit ve tedavi edilmesi büyük önem arz eder. Bu kapsamda Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesinde Uyku Ünitesi açıldı.
Uyku Apnesi Olan Vatandaşlar  Sorununa Çözüm Bulacak
Her geçen gün poliklinik hizmetlerini genişleten ve uzman kadroları ile Çanakkale’de vatandaşlara ren sağlıklı hizmeti verebilmek amacı ile çalışmalarını sürdüren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesinde Uyku Ünitesi açıldı.  Uyku sorunu olan, özellikle uykuda nefes kesilmesi (uyku apnesi) şikayeti olan hastalar için kurulan uyku laboratuvarı Kasım ayının başında faaliyete geçmişti. Ünitenin resmi açılışı ise önceki gün gerçekleştirildi.  Çanakkaleli vatandaşların sağlıklı bir uyku uyuması ve özellikle uyku apnesi olan vatandaşların tedavisi için de Laboratuvarlar kuruldu.
 Törenle Açıldı
Kasım ayında faaliyete başlayan Uyku Ünitesi önceki gün resmi açılışla da kapılarını hastalara açtı. Açılış programına İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. H. Gürkan Çoban, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser,  hastane yönetimi, hekimler ve ünita çalışanları katıldı.   Açılış töreninde bir açıklama yapan  Başhekim Op. Dr. Hasan Keser "Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Pek çok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olan Uyku ünitemizde bulunan son teknolojik cihazlarla hastalarımızın bir üst merkeze gitmesine gerek kalmayacaktır” dedi.
Pazartesi ve Perşembe ünleri  Hizmet Veriliyor
Horlama, uykuda nefes durumları ve uykusuzluğa neden oluşturabilecek sebeplerin araştırıldığı Uyku Üniteüç yataktan oluşuyor.  Göğüs Hastalıkları Uzmanımız Dr. Hasan Tütüncüler tarafından Pazartesi ve Perşembe günleri uyku polikliniği gerçekleştirilerek  şikayeti olan vatandaşlar tedavi ediliyor.  Uykuda horlama, nefes kesilmesi, nefes darlığı ve boğulma hissiyle uyanan, uyku esnasında diş gıcırdatma gibi şikayetleri olan hastalarımız ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel odalarda uyurken gece boyu kayıt işlemleri gerçekleştiriliyor. Kayıt edilen sonuçlar ise daha sonra ilgili uzman hekim tarafından değerlendiriliyor.
Şerife Erdem