Söze; 'Her hayvan Allah’ın eseridir ve insanoğluna emanettir' diyerek giren Önder şunları söyledi;
“Başıboş sokak hayvanlarının, Çanakkale’de neden olduğu tedirginlik ortada.
İl Genel Meclis Başkanı olarak ÇAKAB (Çanakkale Katı Atık Birliği) toplantısında, Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere, Kepez, Çardak, Lapseki ve Umurbey Belediyeleri olmak üzere beş belediyemize tüzüklerinde değişiklik yaparak, bütçelerinden ayıracakları paylarla sokak hayvanları için barınak, bakım evi, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini de kapsayacak şekilde kompleks tesisler kurabilmek ve bu tesislerde veteriner, bakıcı, yardımcı personel bulundurmak ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği yaparak hareket etmelerini, sokak hayvanlarının çözümününde öldürerek, zehirliyerek yada köylere, ilçelere atılarak değil de,  Kısırlaştırma ve küpe işlemi yaparak hayvanların ıslah edilmesi önerisinde bulundum.” dedi.
----------------------------------------
ÖNDER’DEN, 5 BELEDİYE’ YE ÖNERİ
“BÜTÇENDEN AYRILACAK PAY İLE SORUN ÇÖZÜLEBİLİR”
---------------------------------------
İl Genel Meclisi Başkanı sık sık dile gele şikayetlerin çözümünün, Bütçeden ayrılacak pay ile çözümlenebileceğini savundu. Zehirleyerek değil, insancıl yaklaşım ile çare olunabileceğini söyledi.
Önder; “İlimizde başıboş sokak hayvanları bazen şikayetlere neden olmakta, bazen de sokak hayvanlarına yapılan vahşice muamelelerle yüreğimizi acıtmaktadır. “ diperek söze girdi, 'Her hayvan Allah’ın eseridir ve insanoğluna emanettir' hatırlaması yaptı.
5199 Sayılı "Hayvanlar Koruma Kanunu" nun, Belediyelere sorumluluklar yüklediğine dikat çeken İl Genhel meclisi Bşakanı Nejat Önder;
“İl Genel Meclis Başkanı olarak bugün ki ÇAKAB (Çanakkale Katı Atık Birliği) toplantısında, Çanakkale Belediyesi başta, Kepez, Çardak, Lapseki ve Umurbey Belediyeleri olmak üzere beş belediyemize tüzüklerinde değişiklik yaparak, bütçelerinden ayıracakları paylarla sokak hayvanları için barınak, bakım evi, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini de kapsayacak şekilde kompleks tesisler kurabilmek ve bu tesislerde veteriner, bakıcı, yardımcı personel bulundurmak ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği yaparak hareket etmelerini, sokak hayvanlarının çözümününde öldürerek, zehirliyerek yada köylere, ilçelere atılarak değil de,  Kısırlaştırma ve küpe işlemi yaparak hayvanların ıslah edilmesi önerisinde bulundum..” dedi.
MECYİS’TEN TAM KATKI
Çanakkale İl Özel İdaresi olarak, Katı Atık Birliği üyesi  beş belediye’ ye payımıza düşen maddi katkıyı sağlamak üzere, İl Genel Meclisimizin oy çokluğu ile aldığı kararı toplantıda ilettiğini de sözlerine ekleyen Önder;
“Belediye Meclis üyelerinin ve Belediye başkanlarının konuşmalarından anladığım, yasal yükümlülüklerinden kaçarak topu taça attıklarına üzülerek şahit oldum..
Dileğim odur ki tüzük değişikliği yaparak önergeme sahip çıkarlar..
Yıllar önce seçim meydanlarında ‘CAN DOSTLARI YAŞAM MERKEZİ VE CAN DOSTLARI MODERN HAYVAN HASTANESİ’ yapma sözü verip, seçim kitapçıklarına dahi yazarak  sadece seçimi kazanma yatırımı olarak kullandıkları sokak hayvanlarını hatırlayarak ve yıllar önce halkı aldatmadıklarını  dilerim ispat ederler..
Bu sefer gerçekten samimi davranarak sessiz canlara sahip çıkmalarını talep ediyoruz, göreve davet ediyoruz.
Biz İl Özel İdaresi olarak payımıza düşen katkıyı vermeye hazırız..
Çanakkale halkının ilgisine ve bilgisini.. #öldürmekısırlaştır” dedi.
Cuma Deren