Prematürite ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve farkındalığı sürdürmek amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl 17 Kasım tarihinde olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde de Dünya Prematüre Günü hastanede doğan prematüre bebekler ve aileleri ile birlikte kutlandı.
 Zamanından önce doğan bebeklerin, yaşama tutunma mücadelelerine ve ailelerinin yaşadıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturma amacı ile dünyada ve Türkiye'de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor. Dünya Prematüre Günü  dolayısıyla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi  konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Yener Tutaş, Uz. Dr. Selim Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hemşireleri, Doğum Ünitesi ebeleri, bebekler ve aileleri katıldı
Hastanede prematüre olarak doğarak tedavi görmüş bebekler ile onlar için büyük emek harcamış sağlık çalışanları bir araya geldiği etkinlikte   Neonatoloji Uzmanı Dr. Müge Üstkaya Sungur  bir sunum yaptı. Sunumunda Prematüre bebekler ile ilgili bilgiler veren Uzman Dr. Üstkaya “Prematüre bebeklerimizi sağlıkla annesine ve ailesine kavuşturabilmek, ileride sağlıklı birer birey olarak görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan Yenidoğan  Yoğun Bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bebeklerimiz başta olmak üzere, ailelerimiz ve büyük emeklerle onları yaşatmaya çalışan yenidoğan ekibimizin Dünya Prematüre Günü’nü kutluyorum” dedi.
Sunum sonrası gerçekleştirilen etkinlik adeta şölen havasında geçerken bebeklerin de katıldığı etkinlikte pasta kesildi. Ailelerin v, hemşirelerin ve hekimlerin moral bulduğu etkinlik pasta kesiminin ardından sona erdi.
 
 
 Haber Merkezi